Foto: Arhivă

România ajută cu medici Statele Unite

O echipă militară formată din 15 medici și specialiști CBRN va fi trimisă din România în SUA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2020 - 21:04

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a avut o convorbire telefonică cu secretarul american al Apărării, Mark T. Esper, în cadrul căreia partea română a promis că va trimite în SUA o echipă militară formată din 15 medici și specialiști CBRN (Chimic – Biologic- Radiologic – Nuclear).

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), convorbirea telefonică a avut loc marți, 12 mai. Comunicatul MApN nu indică misiunile acestor militari români în SUA. Dar se știe că militari CBRN din Batalionul 202, de la Huși, specializat în intervenție la dezastre, au realizat, la Suceava, decontaminarea străzilor, la începutul crizei coronavirusului.

Echipa militară trimisă de la București va acționa în Statele Unite timp de 14 zile.

Sprijinul oferit de România vine după ce Statele Unite ne-au ajutat, la rândul lor, prin executarea unei misiuni cu un avion militar C-17 Globemaster III, din dotarea Unității Multinaționale de Transport Strategic, cu sediul la Budapesta, care a adus, în luna aprilie, echipamente de protecție medicală din Coreea de Sud la București.

Comentarii