Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Risc major de producere a avalanșelor în Făgăraș și Bucegi

Turiştii sunt atenţionaţi să anuleze orice escaladare a masivului Făgăraş în următoarele două săptămâni, din cauza riscului major de producere de avalanşe, potrivit Compartimentului Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Braşov.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

21.12.2018 - 14:36

Stratul de zăpadă depăşeşte în unele porţiuni de creastă grosimea de 1,5 metri, iar fluctuaţiile de temperaturi din următoarele zile vor mări semnificativ riscul de producere a unor avalanşe, au informat salvamontiştii, adăugând că risc de avalanşe există şi în masivul Bucegi.

''Turiştii sunt rugaţi să anuleze orice escaladare a masivului Făgăraş în următoarele două săptămâni. Vom monitoriza în permanenţă evoluţia acestor fenomene, iar dacă se va impune, vom reveni cu informaţii privind o eventuală prelungire a perioadei de risc. Acelaşi risc de avalanşe se înregistrează şi în masivul Bucegi'', avertizează salvamontiştii braşoveni, prin intermediul unui comunicat.

Comentarii