Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Risc major de avalanșă, în toate masivele din Hunedoara

Salvamontiştii au avertizat asupra riscului major de producere a unor avalanşe în toate masivele montane din judeţul Hunedoara, mai ales în zonele de gol alpin şi de creastă.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2019 - 13:36

Acestea, în condiţiile în care, în ultimele 24 de ore, a nins, iar stratul de zăpadă proaspătă măsoară circa 30 de centimetri.

"A nins din abundenţă în zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.200 m, şi s-a depus un strat de circa 30 de centimetri de zăpadă proaspătă. Temperatura mediului ambiant a crescut, ceea ce favorizează alunecarea din cauza umidităţii accentuate din zăpadă", a declarat joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, grosimea stratului de zăpadă variază între 70 de centimetri şi un metru, în zonele viscolite acesta putând să ajungă la doi metri.

"E o zăpadă grea, ceea ce face accesul pe traseele montane extrem de dificil. De aceea, recomandăm turiştilor să nu abordeze trasee de creastă sau zone cu încărcare mare de zăpadă", a arătat Bodean.

El a menţionat că turiştii care merg în staţiunile montane au la dispoziţie pârtii de schi de o calitate foarte bună, cu un strat de zăpadă pregătit cu ratracul de către administratori.

În următoarele zile salvamontiştii vor suplimenta echipele de permanenţă în staţiunile montane deoarece sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti, mai ales că elevii se vor afla, săptămâna viitoare, în vacanţa intersemestrială.

Comentarii