11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRisc major de avalanșă, în toate masivele din Hunedoara

Risc major de avalanșă, în toate masivele din Hunedoara

Acestea, în condiţiile în care, în ultimele 24 de ore, a nins, iar stratul de zăpadă proaspătă măsoară circa 30 de centimetri.

“A nins din abundenţă în zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.200 m, şi s-a depus un strat de circa 30 de centimetri de zăpadă proaspătă. Temperatura mediului ambiant a crescut, ceea ce favorizează alunecarea din cauza umidităţii accentuate din zăpadă”, a declarat joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, grosimea stratului de zăpadă variază între 70 de centimetri şi un metru, în zonele viscolite acesta putând să ajungă la doi metri.

“E o zăpadă grea, ceea ce face accesul pe traseele montane extrem de dificil. De aceea, recomandăm turiştilor să nu abordeze trasee de creastă sau zone cu încărcare mare de zăpadă”, a arătat Bodean.

El a menţionat că turiştii care merg în staţiunile montane au la dispoziţie pârtii de schi de o calitate foarte bună, cu un strat de zăpadă pregătit cu ratracul de către administratori.

În următoarele zile salvamontiştii vor suplimenta echipele de permanenţă în staţiunile montane deoarece sunt aşteptaţi foarte mulţi turişti, mai ales că elevii se vor afla, săptămâna viitoare, în vacanţa intersemestrială.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă