Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

REVISTA PRESEI. Afacerile familiei Mănescu cu Şcoala Româno-Finlandeză pe bani publici

"Familia Mănescu şi filiera finlandeză" este unul din subiectele prezentate de

Share

Avram Eliza 0 comentarii

27.08.2013 - 09:45

"Familia Mănescu şi filiera finlandeză" este unul din subiectele prezentate de Curentul: "La o primă vedere a C.V.-ului Ramonei Mănescu se poate observa că, din 2010, aceasta   este Preşedinta Consiliului de Coordonare al Şcolii Româno-Finlandeze din Bucureşti. Nimic neobişnuit până aici. Numai că lucrurile se complică atunci când, în aprilie 2013, soţul şi edilul de la Sectorul 6, Rareş Mănescu alocă de la bugetul sectorul 6 o sumă de circa 750.000 de lei pentru pregătirea şi perfecţionarea cadrelor din învăţământul şcolar şi preşcolar din sectorul 6 conform modelului finlandez. Proiectul este derulat din banii bugetului local al sectorului 6 împreună cu Asociaţia Centrul Creştin din Bucureşti. Relaţiile bune dintre familia Mănescu şi Şcoala Româno-Finlandeză s-au păstrat de-a lungul timpului şi chiar s-au dezvoltat , iar în 2013, Asociaţia Centrul Creştin din Bucureşti s-a ales cu  un proiect de şcolire a dascălilor plătit cu  750.000 de lei din  bugetul local al Sectorului 6. La aceşti bani  s-au adăugat şi circa 240.000 de lei  din partea Asociaţiei. Mai pe româneşte, este vorba de un contract de circa 1.000.000 de lei din care trei sferturi vin din banii bucureştenilor din sectorul 6 al Capitalei. Frapant  este faptul  că în nota justificativă a acestui program ce se derulează de la începutul până la sfârşitul lui 2013, 450.000 lei se duc pe mesele participanţilor şi doar 60.000 de lei se duc pe materiale didactice. La fel, numai 61.200 de lei merg pentru cazarea, transportul, masa şi onorariul formatorilor finlandezi".

Adevărul scrie, marţi, despre motivele pentru care românii pleacă din ţară: "Motivul principal pentru scăderea populaţiei din România este migraţia, susţin specialiştii. Românii pleacă peste hotare în căutarea unor salarii mai bune".

"Plângere penală în Elveţia. Câţi bani îi cer lui Jean Valvis moştenitorii binefăcătorului şi finanţatorului său, Hans Bertschmann?", titrează, marţi, Evenimentul Zilei. "Tribunalul din Geneva ar putea hotărî astăzi începerea urmăririi penale împotriva omului de afaceri Jean Valvis, la cererea moştenitorilor binefăcătorului şi partenerului său, multi-milionarul elveţian Hans Bertschmann. În joc sunt zeci de milioane de euro, sumele provenite din vânzarea de către Valvis a firmelor Dorna Apemin şi LaDorna şi din care Bertschmann, partener egal în businessuri, n-a văzut mare lucru".

Gândul scrie, marţi, despre masacrul din Siria, în condiţiile în care SUA au anunţat că regimul lui Bashar al-Assad a folosit arme chimice: ""Ceea ce am văzut săptămâna trecută în Siria şochează conştiinţa mondială. Aceasta sfidează orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor şi copiilor şi trecătorilor nevinovaţi cu arme chimice este o indecenţă morală", a declarat şeful diplomaţiei americane".

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...