12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României

REVISTA PRESEI. Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României

Adevărul titrează, luni: ”Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României”.  

”Televiziunea publică din Federaţia Rusă a difuzat recent materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană, iar Vocea Rusiei inventează evenimente halucinante care s-ar fi petrecut recent în nordul României, la graniţa cu Ucraina.
Postul public de televiziune din Federaţia Rusă a realizat în ultima vreme o serie de materiale despre România, inspirate parcă de rubrica „Din lumea capitalului“, ce era găzduită la Telejurnal pe vremea lui Ceauşescu. Metoda e la fel de rudimentară acum ca şi atunci: se iau imagini din periferia societăţii şi se garnisesc cu comentarii grosiere, menite a demonstra degradarea întregii ţări.”, scrie Adevărul.

În Gândul citim: ”ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Primarii, la numărătoarea electronică a alegătorilor: Chiar dacă e pe listă, important e ca mortul să nu voteze”.

”Împinşi pentru prima dată, prin ordonanţă de urgenţă, să îşi asume răspunderea, inclusiv penal, pentru actualizarea listelor electorale, primarii au reclamat fie că sunt încurcaţi de la Bucureşti, fie că nu au conexiuni la internet sau bani, fie că nu au fost consultaţi, fie că funcţionarii care au preluat bazele de date de la Interne nu au primit nici un spor la salariu.”, potrivit Gândul.

Tot despre alegerile europarlamentare citim și în Evenimentul Zilei: ”ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Bătălia afișelor. Liderii eclipsează candidații”.

”Victor Ponta, Crin Antonescu sau Elena Udrea apar alături de candidații pentru europarlamentare pentru a maximiza scorul partidelor la alegerile din 25 mai. Liderii partidelor au pus umărul în campania pentru PE, ca să contribuie cu notorietatea lor la un scor cât mai bun la scrutinul din 25 mai. Așa se explică apariția pe afișele electorale a unor oameni care nu candidează: Victor Ponta, Crin Antonescu, Elena Udrea. Prezența lor are rolul de a mobiliza electoratul, ținând cont că europarlamentarele sunt un tip de scrutin la care oamenii nu fac coadă la urne.”, scrie Evenimentul Zilei.

Puterea scrie: ”Puterea, banii şi funcţiile le iau minţile guvernanţilor, în timp ce şomajul, salariile mici şi problemele din sănătate sunt prioritatea românilor”.

”Aleşii poporului, cum încă mai sunt numiţi parlamentarii, au ajuns, la aproape un sfert de secol după decembrie ’89, să nu mai aibă aproape nici o legătură cu cei care i-au votat. Poate doar faptul că îşi primesc indemnizaţiile grase din banii „poporului” îi face să mai păstreze o aparenţă a lucrurilor. Banii, puterea, avantajele şi funcţiile reprezintă singurul lucru care îi mai interesează pe guvernanţii zilelor noastre. Şomajul, salariile mici, problemele din spitale şi din justiţie, adică tot ceea ce macină zilele românilor de rând, sunt pentru ei doar un ecou îndepărtat”, scrie Puterea. 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă