11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. România, în harta sărăciei. Voiculescu vrea să-i ia partidul lui...

REVISTA PRESEI. România, în harta sărăciei. Voiculescu vrea să-i ia partidul lui Dan Diaconescu

Ziarul Adevărul prezintă, vineri, un articol despre ”mirajul” produselor bio. ”Pe de altă parte, concluziile mai multor studii efectuate de Food Standards Agency din Marea Britanie au arătat că diferenţele dintre produsele organice şi cele obişnuite nu sunt semnificative, cel puţin în ceea ce priveşte aportul de nutrienţi. O cercetare desfăşurată de Universitatea Gavle din Suedia a scos în evidenţă cât de mult ne schimbă percepţia asupra unui produs numai ideea că acesta este bio.”

Tot Adevărul publică cel mai recent sondaj al Eurostat, potivit căruia românii şi bulgarii sunt printre cei mai săraci locuitori ai Uniunii Europene. ”Concret, anul trecut nu mai puţin de 124,5 milioane de persoane din Uniunea Europeană au fost expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială. Astfel, s-a înregistrat o creştere faţă de anul 2011 şi 2010, cu toate că reducerea numărului persoanelor afectate de sărăcie este una dintre priorităţile Strategiei Europa 2020.”

Curentul titrează, vineri, ”Voiculescu vrea să-i ia partidul lui Dan Diaconescu prin agenta sa, Liliana Mincă”. ”În scurtă vreme, la nivelul conducerii partidului aşa zis al poporului lui Dan Diaconescu vor avea loc schimbări. Urmează să fie modificată componenţa Biroul Naţional de Coordonare iar, potrivit surselor „Curentul“, printre cei care aspiră la intrarea în forul de conducere şi vizează preluarea şefiei partidului se numără şi Liliana Mincă, preşedinta organizaţiei de femei PP-DD, preşedinte şi la PP-DD Botoşani. Mişcarea va aduce partidul lui Dan Diaconescu în mâinile turnătorului Dan Voiculescu, căruia i-a fost slujnică servilă, dintotdeauna, Liliana Mincă.”

Ziarul Capital publică, vineri, un articol despre abuzurile comise de lanţurile comerciale. ”La toată nebunia s-a adăugat de curând un nou stres. Firma lui Dragoş este furnizor, printre alţii, pentru Auchan şi pentru Real. La sfârşitul lui 2012, lanţul francez a anunţat că a cumpărat 20 din cele 24 de magazine Real din România, urmând să le remodeleze şi să le opereze sub propria marcă. Aşa că cei care livrau produse pentru ambele reţele de hipermarketuri tratează de acum cu o singură companie. Iar perioada de toamnă este aglomerată din acest punct de vedere, căci se discută cantităţile ce vor fi furnizate în 2014, dar şi diverse alte clauze contractuale, la loc de cinste aflându-se taxele de magazin (aşa-zisele bonusuri) plătite de furnizor sub formă de procent din cifra de afaceri realizată cu un anumit lanţ comercial.”

Jurnalul Naţional titrează ”Urmaşii Brătienilor, ucişi în acte de băsişti. Iubitul Ioanei Băsescu, “făcut” bogat prin decedarea Eleonorei Brătianu, care era vie”. ”Brătienii se răsucesc în mormânt. După ce importanţi reprezentanţi ai familiei au murit în închisorile staliniste după 1944, şi averile le-au fost confiscate, asistăm la un fapt incredibil. Urmaşii Brătienilor îndreptăţiţi să recupereze proprietăţile de la Ştefăneşti-Argeş, leagănul marii familii de liberali, au încăput pe mâna samsarilor de terenuri care ştiau să “ungă” dosarele de retrocedare. Aceste hiene nu s-au dat în lături de la nici o manevră pentru a-i spolia pe Brătieni şi de resturile moşiei de la Ştefăneşti.”

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă