15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Dezvăluiri: Fostele firme ale lui Sebastian Ghiţă, contracte cu SIE,...

REVISTA PRESEI. Dezvăluiri: Fostele firme ale lui Sebastian Ghiţă, contracte cu SIE, STS, SRI, MAI

Adevărul realizează, vineri, un ”Ghid pentru minivacanţa de 1 Mai la mare. Tarifele din staţiunile de pe litoral”.

”Pentru minivacanţa de 1 Mai, care se petrece prin tradiţie la mare, a fost pregătit un program de evenimente care se desfăşoară zi şi noapte, în aproape toate staţiunile. Agenda este plină, începând cu festivalurile electro-house The Mission şi Sunwaves din nordul Mamaiei, trecând prin Crazy Salsa Fest din Mangalia şi terminând cu concertele din Vama Veche. Ziua de 1 Mai va debuta cu parada organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, pe întreg litoralul românesc. Caravana porneşte de la sud la nord, trecând prin Mangalia – Eforie – Constanta – Mamaia – Năvodari. Convoiul veseliei va fi compus din autobuze etajate unde vor călători prietenii Facebook ai asociaţiei, din maşini de epocă şi de raliu, motociclete, maşini off-road, ATV-uri”, scrie Adevărul.

Gândul titrează: ”REŢEAUA DUICU. Personajele cheie prin care şeful CJ Mehedinţi controla judeţul şi ţintea influenţa în Guvernul Ponta”.

”Datele preliminare ale anchetei DNA în care a fost reţinut şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea, a devoalat existenţa unei reţele complexe de corupţie, formată din alte 10 persoane. Infracţiunile descrise de procurori, coroborate cu date publice şi informaţii furnizate de surse oficiale, arată că în această reţea ar mai activa şi un procuror, un judecător şi un şef al televiziunii locale controlate de Duicu.Potrivit DNA, Adrian Duicu se lăuda cu influenţă chiar şi în Guvernul Ponta. Surse judiciare au explicat pentru Gândul că, în 2013, ministrul Robert Cazanciuc „a recrutat-o” pe soţia lui Constantin Ponea, seful IPJ (anchetat şi elacum), pentru o funcţie de conducere în DNA. După ce a fost declarat în conflict de interese de ANI, Duicu a câştigat pe fond procesul la o instanţă condusă de sora lui Ponea. Dosarul lui Duicu de incompatibilitate a pornit de la o sesizare a fratelui ministrului Eugen Nicolicea, fost membru PSD şi fost şef al organizaţiei conduse de Duicu”, scrie Gândul.

Evenimentul Zilei scrie: ”Dezvăluiri: Fostele firme ale lui Sebastian Ghiţă, contracte cu SIE, STS, SRI, MAI”.

”De ani întregi, firmele controlate de Sebastian Ghiţă prin rude sau subordonaţi încheie contracte consistente cu instituţiile statului. Cele mai bănoase sunt cele cu ministerele sau serviciile care fac parte din CSAT. Avantajul relaţiilor cu astfel de instituţii este că, practic, este aproape imposibil de verificat corectitudinea unui contract, întrucât majoritatea structurilor CSAT ţin la secret cea mai mare parte a activităţii. Una din firmele din acest grup a fost cea care a livrat către STS softul pentru localizarea apelurilor la 112, însă Ghiţă a scăpat neatins din scandalul avionului prăbuşit, în ianuarie, în Apuseni”, potrivit Evenimentul Zilei.

”Parlamentul European recomandă blocarea fondurilor europene pentru Bulgaria”, scrie Agerpres.

”Marți, președintele Parlamentului European Martin Schulz a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, dacă respectiva decizie va fi adoptată, ea nu este obligatorie din punct de vedere legal și prin urmare nu va conduce la blocarea imediată a fondurilor, amintește BTA.

Într-un raport privind implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2012, raportorul german Markus Pieper ( Partidul Popular European, PPE) a propus textul în cauză, care a fost adoptat joi după aprobarea preliminară de către Comisia pentru Control Bugetar din Parlamentul European”, notează Agerpres.

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă