REVISTA PRESEI: Ciobanii pot avea panouri solare, iar automobilele pot avea comandă de la distanță

Presa de miercuri prezintă o serie de realizări tehnice menite să schimbe viața societății.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2016 - 07:42

Presa de miercuri prezintă o serie de realizări tehnice menite să schimbe viața societății.

Ziarul Adevărul scrie despre “Super-stânele dotate cu panouri fotovoltaice. Cum  îmbină câţiva ciobani oieritul cu tehnologia modernă”.

“Proprietarii a trei stâne din judeţele Braşov şi Mureş îmbină oieritul tradiţional cu beneficiile oferite de tehnologiile moderne. În cadrul unui proiect finanţat în mare parte cu fonduri norvegiene, cele trei stâne au fost dotate cu panouri fotovoltaice pentru producerea curentului electric şi încălzirea apei”, explică Adevărul.  Pentru fiecare stână în parte, costurile pentru dotare s-au ridicat la 4.300 de euro.

Ziarul Libertatea ne anunță că “Roşia cu gust se întoarce. Străinii au salvat soiurile de legume româneşti”. De exemplu, Stațiunea de Cercetare Legumicole Buzău a adus de la o bancă de gene din Statele Unite ale Americii soiul numit Ceapa de Buzău care nu se mai găsea în România de ani buni de zile.
Autoritățile de acolo au trimis cercetătorului român 50 de semințe din acest soi pe care acum, acesta se chinuie să le valorifice în așa fel încât se perpetueze din nou Ceapa de Buzău.

Evenimentul  Zilei a discutat cu un alt cercetător, specialist în aviație. “Ipoteză șocantă din cazul morții lui Dan Condrea. Un expert în aviație aruncă în aer ideea de sinucidere: controlul asupra mașinii putea fi preluat de la distanță”, susține ziarul.

Asemenea dispozitive de comandă există încă din anul 1965.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...