13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ponta l-a asigurat pe Biden că i-a convins pe români...

REVISTA PRESEI: Ponta l-a asigurat pe Biden că i-a convins pe români pe tema gazelor de şist: „Chevron e mai bine decât Gazprom“

Vizita lui Joe Biden la București, probleme economice și politice interne și externe, dosare de fraudă, escroci. Presa de joi tratează pe larg aceste subiecte.

În Evenimentul zilei citim Povestea incredibilă a medicului care nu a rezistat şpăgii în ultima lui zi de muncă. Şeful laboratorului de Medicină Legală din Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este acuzat de opt infracţiuni de mită şi cinci infracţiuni de fals intelectual. El nu a putut rezista ispitei de a lua şpagă înainte de pensionare. 

Tot din EVZ aflăm despre Scandalul asistentelor pensionate forțat „Managerul a refuzat să mă angajeze și mi-a spus: «Eu sunt legea!».”Trei asistente medicale de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat se luptă cu managerul pentru a fi reangajate. În majoritatea spitalelor, însă, vor pleca acasă doar angajatele care doresc să se pensioneze.

În Adevărul citim că Regele“ escrocilor are la activ 21 de condamnări pentru înşelăciune. Mihai Clipea (62 de ani) este cel mai cunoscut escroc din Braşov. „Clipici“, aşa cum îi spun anchetatorii, a reuşit să păcălească sute de oameni, dar de fiecare dată cineva i-a venit de hac.

Ponta l-a asigurat pe Biden că i-a convins pe români pe tema gazelor de şist: „Chevron e mai bine decât Gazprom“, mai scrie Adevărul. Premierul Victor Ponta a declarat că una dintre temele de discuţie cu vicepreşedintele SUA a fost legată de gazele de şist. Ponta i-a relatat lui Biden cum a reuşit să îi convingă, până la urmă, pe majoritatea românilor vizavi de importanţa acestor gaze, şi anume spunându-le că „Chevron întotdeauna e mai bine decât Gazprom“.
 

În Cotidianul citim: "Dorel" restaurează termele romane de la Băile Herculane. Sâmbătă, 10 mai, am avut ocazia să mă aflu în Băile Herculane, perla balneară a Banatului montan, loc de vilegiatură a protipendadei imperiale de la Viena şi al regalităţii ungare din secolele apuse, care au redescoperit şi revalorificat ceea ce cronicarii împăratului roman Traian şi ai succesorilor săi au numit “Ad Aquas Herculi Sacras”.

Din Curentul aflăm CÂT VALOREAZĂ DUȘA PENTRU SUA ȘI NATO. Adesea în presă se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. E o axiomă. Vizita vicepreședintelui SUA Joe Biden la București a fost comentată și răscomentată din perspective politice și strategice determinate de conflictul din Ucraina și de necesitatea SUA de a avea un partener stabil și credibil în zonă. De asemenea, Joe Biden , după model american, a ieșit în Centrul Vechi cu soția, a mâncat paste și înghețată și i-a salutat cordial pe cei câțiva vizitatori care au îndrăznit să-l abordeze.

Din Capital aflăm Ce câştiguri au generat fondurile de pensii private obligatorii în cei 6 ani de viaţă. Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au primit în administrare contribuţii în valoare totală de 12,49 miliarde lei şi au generat un câştig net pentru participanţi de aproape 3 miliarde de lei în cei 6 ani de la startul sistemului, potrivit datelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă