Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

REVISTA BLOGURILOR. Guran: Proiectul de buget lăsat de Ponta şi Teodorovici e pentru un guvern de puturoşi

Pe blogurile de luni, citim despre proiectul de buget pentru anul 2016, dar și despre criza refugiaților.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 08:35

Pe blogurile de luni, citim despre proiectul de buget pentru anul 2016, dar și despre criza refugiaților. 

Moise Guran analizează, pe blogul biziday.ro, proiectul de buget pe anul 2016. ”În afară de asta şi indiferent de context, dacă guvernul Cioloş atrage mai puţini bani de la UE decât guvernul Ponta, atunci eu personal renunţ şi la ideea de tehnocraţie, dar şi la cea de meritocraţie. Cioloş are, de exemplu, autostrada Piteşti-Sibiu, cu două din cele şase tronsoane la faza de revizuire a studiului de fezabilitate. Trebuie doar scoasă la licitaţie, iar dacă se învredniceşte şi de restul tronsoanelor, doar să le înceapă, că nu poate să le şi termine anul viitor, aduce jumătate de miliard de euro anul viitor de la UE, doar din organizarea de şantier. De aia vă spun… Proiectul de buget lăsat de Ponta şi Teodorovici e pentru un guvern de puturoşi, nu unul de tehnocraţi. De la tehnocraţi te aştepţi să fie vrednici, să se mişte repede şi cu talent şi să nu facă şpăgi”, a scris Guran. 

Pe blogul adelin-petrișor.ro, citim despre criza refugiaților. ”Am stat la granița dintre Serbia și Croația două zile. Am observat că cei mai mulți dintre refugiații care treceau prin Berkasovo nu veneau din Siria și Irak. Nu, cei mai mulți veneau din îndepărtatul Afganistan. O altă poveste de refugiat”, a scris jurnalistul. 

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul tolo.ro, că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a refuzat să răspundă solicitării Gazetei Sporturilor privind raportul de control al sponsorizărilor. ”Nu e informație clasificată, dar nu o dăm publicului pentru că ne folosim noi intern de ea!”, a fost răspunsul IGSU. ”Conducerea pompierilor din România nu dă publicului acces la nici unul dintre cele trei documente, care toate sînt relevante pentru standardele interne de integritate ale sistemului ISU. Cel mai important dintre documentele refuzate este Raportul  Nota-raport de control a IGSU nr. 75190/23.01.2015 a fost întocmită în urma sesizării venite în decembrie 2014 de la inspectorul șef adjunct al ISU Bacău”, se arată pe blogul citat. 

Pe blogul victorkapra.ro, autorul îi critică pe cei care învinovățesc victimele din Colectiv, dar și pe cele din concertul din Bataclan pentru ceea ce li s-a întâmplat. ”După atentatele de la Paris, un blogger şi predicator evanghelic american, preluat inclusiv de site-uri protestante aparent decente, decretează că la concertul Eagles of Death Metal nu avea cum să fie prezent niciun creştin şi că majoritatea acelor oameni erau suflete pierdute, fără şansa de a se mântui, fiindcă „au început să cânte despre diavol şi au sfârşit prin a-l întâlni faţă în faţă”, adică în iad”, a scris bloggerul. Victor Kapra a arătat că persoanele care au această atitudine sunt ”frustrați, speriați sau creduli”. ”Cei ce propagă prostiile de mai sus sunt întotdeauna cei care atunci când se întâmplă o nenorocire, întreabă întâi “Cine e de vină?”, nu “De ce s-a întâmplat asta?”. Ei nu sunt, cum se spune, “reprezentativi pentru creştinism”, ci doar nişte oameni frustraţi, speriaţi sau creduli, cărora lumea nu poate să li se pară inteligibilă şi acceptabilă decât dacă izbutesc să-şi păstreze convingerea că iadul şi satana există. Din tot ce le oferă religia, acestea sunt elementele cu adevărat valoroase pentru ei. Nu raiul, iertarea sau facerea de bine gratuit”, a conchis bloggerul. 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii