Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Replica lui Lazăr, după ce Toader a cerut revocarea sa din funcție

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că raportul de evaluare a activităţii sale, în baza căruia s-a cerut revocarea sa din funcţie, reprezintă răspunsul Guvernului la recomandările Comisiei de la Veneţia, adăugând că argumentele sunt "exagerări vizibile şi interesate".

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

24.10.2018 - 20:37

"Cu doar două zile în urmă, Comisia de la Veneţia transmitea că independenţa procurorilor poate fi afectată de numirea şi eliberarea din funcţie a procurorilor, recomandând examinarea acestor dispoziţii. Raportul de evaluare a activităţii manageriale desfăşurate de către procurorul general de la PICCJ este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrulu Justiţiei, înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia. Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Ministerului Public ca parte a justiţiei din România", a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a anunţat că va răspunde punctual criticilor aduse de Tudorel Toader în zilele următoare. "Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar", a completat Lazăr.

Lazăr a declarat, după anunţul lui Tudorel Toader că declanşează procedura de revocare a procurorului general, că demersul, care contravine analizelor Inspecţiei Judiciare şi CSM, este de natură să destabilizeze ministerul Public. "Evaluarea procurorului general a fost efectuată de către CSM, concluziile fiind de asemenea pozitive. A fost dat calificativul foarte bine. Concluziile la care a ajuns ministrul Justiţiei, fără o bază factuală şi solidă, reprezintă un demers de a destabiliza Ministerul Public. Stabilitatea instituţiei e esenţială", a declarat Augustin Lazăr.

"Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin Ministrul Justiţiei, înţelege să respecte autoritatea Minsiterului Public ca parte a justiţiei din România. Cu privire al declaraţiile ministrului Justiţiei îmi rezerv dreptul de a răspunde zilele următoare. Respectarea principiilor şi valorilor constituţionale a stat la baza mandatului meu. Mi-a asumat luarea unei atitudine publică de a exprima un punct de vedere ca reacţie la atacturile nejustificate la adresa sistemului judiciar", a mai spus Lazăr.

Augustin Lazăr a declarat, după anunţul lui Tudorel Toader că declanşează procedura de revocare a procurorului general, că este nu îi este indiferent ce se întâmplă, dar a refuzat să dea detalii despre clasarea unui dosar al preşedintelui Iohannis, de care a vorbit ministrul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, prezentată pe site-ul ministerului Justiţiei, are 63 de pagini, raportul fiind structurat pe cinci capitole.

 

Comentarii

loading...