Renault şi Nissan trebuie să simplifice procesul decizional al alianţei lor

Renault şi Nissan trebuie să simplifice procesul decizional al alianţei lor, iar dezvoltarea acţionariatului încrucişat nu este în planurile actuale, a declarat preşedintele producătorului auto francez, Jean-Dominique Senard, în comentarii publicate duminică, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

18.03.2019 - 09:08

Nissan Motor, Renault şi partenerul lor mai mic Mitsubishi Motors au convenit recent că vor  modifica alianţa pentru a echilibra influenţa fiecărei companii.

”Am ajuns la concluzia că trebuie să simplificăm considerabil procesul decizional al alianţei. Doresc ca acesta să fie mai restrâns şi realizat de acei oameni care au puterea să iaa decizii în fiecare companie”, a afirmat Senard într-un inteviu publicat pe site-ul Le Figaro.

Înlăturarea lui Carlos Ghosn, care a salvat Nissan de la faliment în 1999, de la conducerea alianţei a provocat incertitudini legate de viitorul acesteia.

Senard a spus că dezvoltarea acţionariatului încrucişat al alianţei nu este luat în considerare în prezent.

”Echipele din jurul meu nu sunt mobilizate pe acest subiect. Singura fuziune la care lucrez este cea a culturilor noastre”, a explicat şeful Renault.

Comentarii