Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Wikipedia

Reîncepe calvarul în Australia. Pompierii sunt din nou în luptă cu flăcările

Canberra este plasată în stare de alertă, șase incendii de vegetație izbucnind recent în apropierea capitalei federale a Australiei, iar flăcările înaintează cu repeziciune relatează Digi24.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

02.02.2020 - 20:13

Flăcările sunt atât de puternice încât pompierii nu le mai pot controla și le-au cerut locuitorilor din anumite zone să se refugieze în adăposturi. Peste 35 de mii de hectare de pădure și vegetație de savană ard în acest moment, focul fiind alimentat de vânt și caniculă. De asemenea, meteorologii au anunțat că un nou val de căldură va afecta sudul Australiei.

Imaginile arată pe de o parte amploarea noilor incendii de vegetație, pe de altă parte ne dau o idee despre cât de repede evoluează situația din teren și cât de dificil este pentru pompieri să intervină, iar pentru autorități să evacueze pe toată lumea la timp și în siguranță.

Ne-am adaptat strategia, în pas cu evoluția incendiului. Acționăm pe două planuri: aerian și de la sol, pentru a controla focul, în special incendiul care avansează dinspre Muntele Tennent, acționăm acolo unde începe zona de savană. Este mult prea periculos pentru pompieri în acele zone izolate și de aceea așteptăm ca flăcările să ajungă în câmp deschis”, a explicat Georgeina Whelan, reprezentant al serviciilor de urgență din Canberra citată de Digi24.

Comentarii