Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Recomandări IGSU pentru populaţie în contextul atenţionării cod galben

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă recomandă populaţiei, având în vedere atenţionarea cod galben care vizează şi posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2019 - 11:31

De asemenea, pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, IGSU recomandă cetăţenilor ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, pentru intervalul 27 aprilie, ora 15,00, - 28 aprilie, ora 4,00. În această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei, fiind prognozate manifestări sub formă de averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor putea depăşi 25 - 30 l/mp şi punctiform 35 - 40 l/mp.

Conform unui comunicat de presă al IGSU, "pentru gestionarea potenţialelor efecte ale vremii nefavorabile, pompierii militari din judeţele vizate sunt la datorie pentru intervenţia imediată, în sprijinul autorităţilor locale şi a cetăţenilor". Evoluţia situaţiei din teren va fi permanent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU.

Comentarii

loading...