15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiReciclează pentru un mediu de viață sănătos!

Reciclează pentru un mediu de viață sănătos!

Sănătatea noastră și a celor dragi nouă depinde de fiecare dintre noi și de modul în care avem grijă atât de noi, cât și de mediul care ne înconjoară. De aceea, păstrarea curățeniei, indiferent de locul în care ne aflăm este esențială, fie că este vorba despre propria casă, locul de muncă, locul de joacă pentru copii, plaja, o pajiște într-un vârf de munte sau o capitală internațională, departe de casă.

Trebuie să avem grijă de mediul în care trăim, iar modul în care o putem face este extrem de simplu și nu necesită eforturi și timp extra alocate acestui lucru. Răspunusul stă în primul rând în aruncarea și depozitarea gunoaielor în spații special create pentru deșeuri, fie că vorbim despre simple coșuri de gunoi sau despre coșuri concepute pentru colectarea selectivă.

Cele mai simple soluții pentru necesitățile fiecărui tip de spațiu, sunt coșurile de gunoi profesionale care se potrivesc tuturor mediilor de utilizare. Acestea pot fi plasate cu ușurință în apartamente, birouri, benzinării, restaurante și cafenele, instituții publice, cabinete medicale sau saloane de înfrumusețare.

Trebuie să avem întotdeauna grijă de modul în care debarasăm gunoaiele. Neglijența noastră în privința folosirii deșeurilor are consecințe foarte grave, printre care putem număra poluarea mediului (aer, apă, sol), distrugerea mediului, dispariția anumitor specii de plante și animale, focare de infecție și altele. Materialele care se pot recicla sunt diverse și pot fi recipiente din sticlă transparentă sau din sticlă colorată, hârtie (ziare/tipărituri), cutii din aluminiu pentru băuturi, plasticul.

Cele mai bune soluții pentru reciclare sunt coșurile pentru colectare selectivă, care ar trebui să fie prezente prin tot orașul, atât în variante stradale, cât și de interior, pentru instituții publice, mall-uri, clădiri de birouri și blocuri de locuințe.

De ce a devenit atât de importantă recilarea? Iată în cât timp se descompun câteva dintre cele mai uzuale elemente folosite în case și companii:

  • Deșeurile din hârtie: aproximativ 3 luni;
  • Ziarele și revistele: 3 – 12 luni;
  • Unui filtru de țigară îi ia aproximativ 2 ani;
  • Guma de mestecat: până la 5 ani;
  • Cutiile de aluminiu: până la 100 de ani;
  • Plasticul: sticle, pungi și așa mai departe pot să ajungă pana la 1000 de ani;
  • Recipientele din sticlă au cea mai mare durată de viață, până la 4000 de ani.

Pentru a avea grijă de fiecare spațiu într-un mod corect și cât mai atent, este bine să fie folosite produse profesionale pentru depozitarea deșeurilor. Gamele de coșuri de gunoi sunt extrem de variate și trebuie alese în funcție de mediu de utilizare în care sunt folosite. Acestea pot fi: coșuri de gunoi din inox, mult mai elegante și mai rezistente decât coșurile de gunoi clasice, coșuri de gunoi metalice, coșuri de gunoi din plastic, coșuri de gunoi de tip scrumieră, coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, iar pentru spațiile mari, care produc zilnic cantități uriașe de deșeuri, se recomanda europubelele.

Indiferent de metodele și soluțiile pe care le alegem pentru depozitarea deșeurilor, este esențial să păstrăm întotdeauna un grad de responsabilitate și de conștiență asupra efectelor pozitive pe termen lung pe care reciclarea le poate aduce.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă