Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reacții virulente ale sibienilor, la adresa Poliției Locale, după abuzul din Piața Mare

Gestul Poliției Locale Sibiu, de a amenda organizatorii unui miting pașnic, desfășurat în Piața Mare, pe 29 noiembrie, cu 1000 de lei, deși manifestația era una autorizată, a stârnit reacții puternice ale sibienilor și ale personalităților publice din Sibiu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2019 - 19:24

Protestul pentru acțiune climatică, la care au participat aproximativ 80 de elevi sibieni, săptămâna trecută, a născut controverse. Organizatorul formal al manifestației, mama Paulei Dörr, reprezentanta mișcării Fridays For Future la Sibiu, a fost amendată cu 1.000 de lei pentru că participanții la demonstrație au încălcat zona prevăzută de aviz.

Artistul Dan Perjovschi a fost printre primii sibieni ce și-au manifestat public dezaprobarea față de intervenția autorităților locale.

”Înțeleg că poliția locală Sibiu a amendat elevii de la Fridays for Future care cereau un oraș verde, educație ecologică în școli și să poată merge cu bicicleta la școală fără să le fie frică de masini. Faptul că elevii au dat ocol Târgului minunat de Crăciun în loc să stea lipiți anonim de-un zid a fost ceva inacceptabil pentru poliție. (…) Vă vedem și vă sprijinim. Mie îmi place Fridays for Future și subscriu la ce vor si cer elevii (din Sibiu)…. să încercăm să-i ascultăm un pic pe “ăștia” tineri. măcar vineri.”, a menționat Dan Perjovschi pe pagina sa de Facebook.


Adrian Tibu, directorul Teatrului GONG, a declarat că este dispus să suporte achitarea amenzii, nefiind de acord cu rigiditatea autorităților. „Înțeleg că au greșit și ei, nu ar fi trebuit să intre în zona nepermisă de aviz, dar totuși sunt copii. Un avertisment ar fi fost suficient.”, a declarat acesta. 

Directorul Sălii Transilvania, Adrian Bibu, consilier local, ne-a declarat că i se pare trist ce s-a întâmplat: “Am vrut și eu să particip la eveniment, n-am reușit să ajung, mi s-a părut o acțiune frumoasă. Ce au făcut polițiștii nu e normal, e trist, foarte trist. Șefii poliției locale ar trebui să-i instruiască pe subalterni, să le explice cum se procedează în situații de acest fel. Primăria își dă cu firma în cap nemeritat, nu cred că cineva din primărie a dat dispoziție să fie amendați. Noi, Sibiul, ar trebui să dăm exemplu altora cu astfel de acțiuni de protejare a mediului.”

Reacțiile cetățenilor pe Facebook au fost, de asemenea, negative. „Copii, vedeți ce faceți cu votul părinților și bunicilor de anul viitor. Stă și în puterea voastră să opriți dictatura.”- C.V. „Dau vina unul pe celălalt vizavi de abuzurile și indolenta puturosilor cu cascheta!” – S.B. „Conform cărei legi i-au sancționat. Legea privind adunările publice 60/91 care sancționează aceste fapte nu intră în competenta Politiei locale. poate privind alte fapte conform HCL 210.” – M.P. „Un fel de asistati social cu grade. Daca vrei sa mergi la ei in audienta te ia tanti de la intrare la intrebari.PENIBILILOR !!!” – F.R. „Atât pot atât fac.” – I.L.

Comentarii

loading...