Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reacția lui Iohannis după validarea referendumului: ,,Justiţia trebuie să rămână independentă''

Preşedintele Klaus Iohannis salută hotărârea adoptată de Curtea Constituţională şi apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forţele politice parlamentare să pună de urgenţă în aplicare ceea ce au decis cetăţenii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2019 - 16:06

"Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislaţie toate prevederile stipulate în Acordul Politic Naţional, pe care l-a iniţiat pentru a fi respectată pe deplin voinţa suverană a cetăţenilor români în favoarea statului de drept şi împotriva modificărilor de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, exprimată ferm şi fără echivoc la referendum", se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează că "peste 6,5 milioane de români au spus 'DA!' la referendumul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD şi ALDE împotriva statului de drept".

"Votul popular masiv dat pentru România europeană şi democratică, în care justiţia trebuie să rămână independentă, a fost o sancţiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislaţia penală şi de a-i scăpa pe politicienii corupţi de rigorile legii. Totodată, cetăţenii au transmis clar actualei guvernări să renunţe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul ordonanţelor de urgenţă", se precizează în comunicat.

Şeful statului atrage atenţia că, pe 26 mai, cetăţenii au respins categoric "demagogia şi discursul antieuropean şi anti-justiţie susţinut de PSD - ALDE".

Potrivit preşedintelui, coaliţia de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie "să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opţiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat de CCR".

Curtea Constituţională a României a validat joi rezultatul referendumului naţional din 26 mai.

Comentarii