Reacția Avocatului Poporului la solicitarea PNL de revocare din funcție a

Avocatul Poporului (AP) nu comentează solicitarea de revocare din funcţie, aşteptând derularea procedurii parlamentare, potrivit unui comunicat al AP.

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2020 - 14:43

"Precizăm că, potrivit legislaţiei în vigoare, Avocatul Poporului şi Adjuncţii acestuia sunt asimilaţi funcţiilor de ministru şi secretar de stat şi nu beneficiază de pensii de serviciu sau speciale", mai menţionează AP.

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

"Am demarat astăzi procedurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas îl constituie depunerea cererii de revocare pe care o semnează liderul de grup al PNL de la Senat şi subsemnatul, în calitate de lider de grup de la Camera Deputaţilor. Cererea de revocare a fost depusă astăzi la Biroul permanent şi în principiu are două capete de acuzare. Primul capăt de acuzare este cel referitor la conflictul de interese în care se găseşte doamna Renate Weber - un slujbaş al statului şi al poporului ar trebui să fie care acţionează împotriva poporului şi împotriva statului, Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constituţională a României, îşi protejează propria pensie specială de care beneficiază în calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capăt de acuzare în solicitarea noastră de revocare este depăşirea mandatului constituţional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID şi sunt detaliate cele două aspecte. Sesizarea are şi un caracter juridic destul de pronunţat", a spus liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, înainte de şedinţa BEx a PNL, care are loc la sediul central al partidului.

Comentarii