10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRăzvan Cuc: Blocarea bugetului duce la plata cu întârziere a constructorilor

Răzvan Cuc: Blocarea bugetului duce la plata cu întârziere a constructorilor

”Blocarea bugetului uitaţi ce generează: generează o întârziere la plată a constructorilor serioşi români care care-şi fac treaba şi vor să finalizeze obiectivele importante şi care vor să finalizeze obiectivele importante de investiţii, esenţiale pentru comunităţile locale. (…) Ei (n.r. antreprenor centură Suceava) au depus facturile undeva în noiembrie-decembrie, trebuie prelucrate şi plata făcută în 60 de zile. Numai că bugetul nefiind aprobat, noi banii îi avem, pentru că anul ăsta avem un buget extraordinar de generos nu numai pentru pentru investiţiile pe care le vedeţi aici, pe care le avem în desfăşurare, ci şi pentru partea de întreţinere curentă a drumurilor naţionale. (…) Cât timp nu avem buget şi aşa înţelege cineva să colaboreze cu Guvernul României, în speţă cu Ministerul Transporturilor că suntem direct afectaţi, şi să blocheze bugetul, evident că se întâmplă întârzierile la plată. (…) În momentul când avem buget plătim. Ce vreţi să facem noi? Să încălcăm legea? Să facem o plată dacă nu avem dacă nu avem buget?”, a spus Cuc.

El a apreciat executantul lucrărilor de la şoseaua de centură a Sucevei, care a dat asiguri că investiţia se va finaliza le termenul prevăzut în contract, chiar în condiţiile în care nu se mai pot face plăţi până la aprobarea bugetului.

”Văd că nu este foarte supărat constructorul. Constructorul lucrează, ceea ce este un semn de bună credinţă. Eu văd că reaua credinţă e la alţii care nu ne aprobă bugetul”, a spus Cuc.

CNAIR, prin DRDP Iaşi, a semnat în septembrie 2018 ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava, investiţia în valoare de peste 61 de milioane de lei urmând a se finaliza în nouă luni.

Lucrările sunt executate în baza un acord-cadru încheiat în august 2018 cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, reprezentată de SC Autotehnorom SRL (lider de proiect), alături de SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL.

Investiţia la centura Sucevei a demarat în 2008 şi trebuia finalizată în trei ani, dar lucrările au fost întrerupte ca urmare a rezilierii contractelor.

Lucrările au fost ulterior reluate de CNANDR în 2014, iar în 2015 s-a inaugurat un tronson de circa 5,5 kilometri.

Ruta ocolitoare a Sucevei va avea în final 12,4 km, va cuprinde şapte poduri, patru viaducte, cinci pasaje şi două parcări.

Ministrul Transporturilor a vizitat vineri şantierul variantei ocolitoare a Sucevei şi s-a declarat mulţumit de ritmul de execuţie a lucrărilor.

Cele mai citite

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă