19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRAPPS susține că a luat măsuri pentru conservarea Hotelului Triumf. Starea de...

RAPPS susține că a luat măsuri pentru conservarea Hotelului Triumf. Starea de degradare, avansată

Cu toate acestea o postare publicată pe Facebook, care s-a viralizat, arată starea de degradare avansată în care se află acoperișul Hotelului, care are statut de monument istoric.

„Acoperişul şi o parte din podul imobilului Hotel Triumf, situat pe şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 12, a fost afectat de incendiul izbucnit în data de 12 septembrie 2020. Imediat după stingerea incendiului şi după evaluarea pagubelor, în vederea limitării extinderii unor posibile daune cauzate de infiltraţiile de apă provocate de intemperii, RAPPS a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podului o membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus în incendiu”, informează un comunicat al RAAPPS.

Conform legislaţiei în vigoare, proprietarul unui monument istoric (indiferent dacă este statul, prin reprezentanţii săi sau un proprietar privat) are obligaţia de a întreţine monumentul istoric, de a nu face intervenţii fără un aviz prealabil, de a asigura paza, conservarea, consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare, prin mijloace adecvate.

„Menţionăm faptul că intervenţiile propuse fac parte din categoria lucrărilor de conservare /reabilitare /restaurare, păstrează aspectul arhitectural originar al monumentului şi nu modifică indicatorii urbanistici existenţi, caracteristici zonei protejate”, se arată în comunicat.

Potrivit autorizaţiei de construcţie, pe 20 ianuarie, RAAPPS, prin Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Triumf (SRP Triumf), lucrează la întocmirea documentaţiei necesare atribuirii contractului de execuţie, urmând în cursul săptămânii 25 – 29.01.2021 să publice, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP/SIAP), documentaţia necesară atribuirii contractului menţionat.

Între timp, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a autosesizat cu privire la starea hotelului. Ea a scris pe Facebook că întreaga conducere RAAPPS trebuie „zburată urgent din funcţie”, după ce au lăsat să se degradeze Hotelul Triumf şi prezintă mai multe imagini cu imobilul.

„Clădirea aparţine de RAAPPS iar conducerea nici măcar nu a avut interesul să acopere cu o folie zona incendiată din acoperiş. Pentru asemenea incompetenţă şi distrugere cu premeditare a unui monument istoric sunt de părere că toată conducerea RAAPPS trebuie zburată urgent din funcţie şi să răspundă în faţa legii. Voi discuta cu reprezentanţii din Ministerul Culturii pentru a stabili cum poate Primăria Sectorului 1 să contribuie urgent la remedierea situaţiei”, a susţinut Clotilde Armand.

 

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă