23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRăniți, în urma unei explozii la un bloc de locuințe

Răniți, în urma unei explozii la un bloc de locuințe

Pompierii au lichidat incendiul care a izbucnit în urma exploziei produsă la un apartament dintr-un bloc situat în municipiul Piatra-Neamţ, potrivit informaţiilor furnizate presei de dispecerul de serviciu al ISU Neamţ.

Intervenţia pompierilor a durat circa trei ore şi jumătate.

“În momentul de faţă se continuă activităţile de cercetare şi stabilire a cauzelor care au condus la producerea exploziei iar o comisie verifică integritatea structurală a clădirii”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit IGSU, patru persoane au fost rănite în urma deflagraţiei care a fost urmată de un incendiu.

“Incendiul s-a extins la faţada blocului şi la acoperiş. Până în acest moment sunt patru victime, din care trei transportate la spital (una cu arsuri grave)”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Cel mai grav rănit este un tânăr care are arsuri pe 60% din suprafaţa corporală şi care este transportat de Ambulanţa de Terapie Intensivă Mobilă la Iaşi. Potrivit dispecerului ISU Neamţ, decizia centrului de coordonare de la Iaşi a fost că nu sunt condiţii meteo optime pentru trimiterea elicopterului şi de aceea transferul se va face cu ambulanţa TIM.

Potrivit aceleiaşi surse, în timpul intervenţiei a fost evacuată o persoană cu autoscara de la balconul unui apartament de la etajul superior. Ceilalţi locatari s-au autoevacuat, a mai spus dispecerul ISU Neamţ.

În imobilul în care s-a produs explozia sunt 20 de apartamente şi toate au suferit avarii într-o mai mare sau mai mică măsură, urmând ca acestea să fie evaluate de către specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Persoanele ale căror locuinţe au fost afectate în urma exploziei de miercuri şi nu mai pot locui în imobile vor fi adăpostite temporar într-un centru din cartierul Speranţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra-Neamţ va face anchete sociale şi, în funcţie de rezultate, se pot solicita ajutoare de urgenţă de la Guvern.

La faţa locului s-a acţionat cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări şi descarcerarea grea, 2 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru victime multiple şi 4 echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă