Rafila: Punctul maxim al epidemiei se atinge până la 10 mai

Doctorul Aexandru Rafila a declarat, luni, că punctul maxim al pandemiei de Covid-19 se va atinge, în România, până la data de 10 mai,

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2020 - 13:25

Punctul maxim al pandemiei de Covid-19 s-ar putea atinge, în România, până la data de 10 mai, după care va începe o scădere, a declarat, luni, dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Estimarea medicului Alexandru Rafila intervine în contextul în care, la mijlocul zilei de luni, 4 mai, numărul de decese ale unor pacienți cu coronavirus a ajuns în România la 803, iar peste 13.000 de români sunt infectați cu coronavirus.

Chiar în acest moment, la Palatul Cotroceni se desfășoară o ședință la care președintele Iohannis i-a convocat pe șeful Guvernului, Ludovic Orban, precum și pe miniștrii implicați în campania de combatere a epidemiei de coronavirus - inclusiv pe secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI.

Până luni, 4 mai, autoritățile de la București, inclusiv președintele Iohannis, anunțaseră că starea de urgență în România ar putea să nu mai fie prelungită după data de 15 mai. Această stare de urgență ar putea fi înlocuită cu o stare de alertă, în care restricțiile să fie mai puțin dure.

Totuși, șeful Cancelariei premierului Orban, Ionel Dancă, a recunoscut că Executivul ia în calcul și varianta ca stare de urgență să fie prelungită, după data de 15 mai.

Comentarii