Raed Arafat: Sunt zone unde toate paturile la ATI sunt ocupate

Secretarul de stat Raed Arafat a susține că România mai are în acest moment peste 300 de ventilatoare libere și sunt zone unde toate paturile la ATI sunt ocupate, însă nu la nivel național.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2020 - 23:15

„Noi aveam azi în jur de 300 de ventilatoare libere. 319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste ventilatoare... unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal. La ATI, în ziua de astăzi nu trebuie să intre decât cine are nevoie de ventilație invazivă sau eventual non-invazivă”, a declarat Arafat la Digi24.

El a adăugat că se achiziționează echipamente suplimentare, care nu sunt ventilatoare obișnuite, sunt aparate pentru ventilație non-invazivă.

Declarația a venit după ce secretarul general al guvernului postase pe Facebook informația că nu mai sunt paturi libere la ATI. Ulterior postarea a fost editată. 

Comentarii