Foto: INQUAM PHOTOS

Raed Arafat: La noi orice regulă este contestată automat și asta reduce impactul

Raed Arafat este convins că fără măsurile restrictive impuse la nivel național nu poate fi redusă transmiterea comunitară exponențială din acest moment.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2020 - 14:10

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este una dintre persoanele cu un cuvânt greu de spus atunci când autoritățile decid adoptarea unor măsuri restrictive ori impun instituirea carantinei în zonele cu incidență mare a cazurilor de infectare cu Covid-19.

„Din păcate, observ însă, că orice regulă care se vine cu ea este contestată automat de pe mai multe paliere şi asta reduce impactul acestor măsuri, uneori. Noi trebuie să înţelegem că noi lucrăm împreună cu toţii, de la cetăţeanul individual până la instituţii, companii, lucrăm împreună. Dacă o componentă din societate nu participă la această acţiune, această acţiune este menită să eşueze. Trebuie să înţelegem că în unele zone trebuie să acceptăm nişe restricţii temporare să nu ajungem la nişte restricţii mult mai complexe şi mult mai largi pentru că nu am putut să controlăm situaţia.”, este de părere Raed Arafat.

Secretarul de stat spune că este nevoie de 30 zile de restricții și de reguli respectate de toată lumea pentru ca efectele să se vadă iar numărul de infectări să scadă, reducându-se astfel și presiunea tot mai mare pusă pe sistemul sanitar și, mai ales, pe secțiile de Terapie Intensivă devenite neîncăpătoare.

Comentarii