Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Radu Mihail (USR): Comisia de anchetă în cazul europarlamentarelor nu îşi are rostul

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate la alegerile din 26 mai nu îşi are rostul, iar alegerile europarlamentare au fost corecte, a declarat miercuri senatorul USR, Radu Mihail.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 16:30

"Instituţiile statului, oricât ar fi împinse de către PSD şi ALDE, spun ceea ce au spus întotdeauna - alegerile europarlamentare au fost corecte. A fost o înşiruire de acuzaţii şi de ştiri false pe care PSD şi ALDE le-au propagat în această comisie, care nu au găsit niciun fel de bază în toate răspunsurile pe care MAI, MAE, AEP le-au dat. În plus, am avut un ONG care a studiat alegerile în detaliu şi a avut aceeaşi concluzie - alegerile au fost corecte. Deci, această comisie nu îşi are rostul, pierdem vremea. Ultimul lucru interesant este că s-a propus să avem cinci oameni care fac un soft care să verifice rezultatul alegerilor. Suntem în ţara nimănui. Să inventezi un lucru deasupra legii doar pentru că vrei să demonstrezi că au existat fraude nu este acceptabil într-un stat democratic. Această comisie trebuia să facă o anchetă, să se informeze şi să tragă concluzii pe baza informaţiilor. Aici asistăm la o serie de discursuri politice unde PSD şi ALDE încearcă să convingă reprezentanţii instituţiilor care organizează alegerile că ceva nu a fost în regulă", a spus Radu Mihail, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai.

În plus, el precizează că PSD şi ALDE au organizat alegerile, pentru că sunt la guvernare.

La rândul său, deputatul USR Daniel Popescu a menţionat că PSD nu ştie să piardă alegerile.

"Să înţelegem că după alegerile prezidenţiale, când probabil PSD va pierde alegerile, se va forma o nouă comisie de anchetă. După alegerile locale se va forma o nouă comisie de anchetă? Din punctul nostru de vedere, această comisie nu îşi are rostul, trebuia ca în momentul de faţă PSD să se ocupe cu alte chestiuni importante, sunt chestiuni economice, românii din afara graniţelor se întorc în ţară în câteva săptămâni în număr masiv, vor fi probleme la graniţe, vor fi probleme în ţară. Din punctul nostru de vedere, această comisie trebuia să înceteze chiar de astăzi (miercuri - n.r.), după audierea instituţiilor abilitate şi a reprezentaţilor societăţii civile", a spus Popescu.

Comentarii