23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRadioul public înregistrează cel puțin 23 de cazuri de infectare cu coronavirus

Radioul public înregistrează cel puțin 23 de cazuri de infectare cu coronavirus

Dintre acestea, 13 persoane se aflau la data îmbolnăvirii, în telemuncă, muncă la domiciliu sau concediu de odihnă, informează un comunicat al Serviciului Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SRR. Pentru acele 13 persoane aflate în telemuncă nu au fost declanşate anchete epidemiologice la locul de muncă din SRR, iar celelalte 10 persoane infectate, precum şi contacţii acestora au fost imediat carantinate/izolate la domiciliu.

“Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire a crescut în săptămâna 1-15 octombrie, ca efect al creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel naţional. SRR a informat imediat DSP cu privire la apariţia fiecărui caz confirmat şi, dat fiind specificul activităţii şi spaţiile diferite în care aceştia îşi desfăşoară activitatea – în sediul central sau la studiourile teritoriale -, DSP nu a declarat existenţa vreunui focar de COVID-19 la nivelul SRR”, precizează SRR, într-un comunicat.

Măsurile privind sănătatea şi securitatea angajaţilor sunt permanent revizuite, în funcţie de evoluţia cazurilor de îmbolnăvire, informează sursa citată.

Conform SRR, comunicatul Sindicatului Salariaţilor dat publicităţii miercuri “aruncă în derizoriu munca personalului administrativ (care dezinfectează zilnic, în mod repetat, suprafeţele cu risc de transmitere a virusului), eforturile tuturor salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea la sediul central şi în sediile studiourilor teritoriale în condiţiile dificile create de pandemie, precum şi toate măsurile luate de conducerea SRR pentru limitarea posibilităţilor de infectare a salariaţilor, măsuri luate cu respectarea tuturor prevederilor legale”.

“Reiterăm, pe această cale, faptul că întreaga conducere a SRR urmăreşte în permanenţă aplicarea tuturor măsurilor de combatere a răspândirii SARS-CoV2, în limitele legii şi ale resurselor financiare de care dispune instituţia”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă