Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Putem vizita Sarmizegetusa din nou, dar nu cu mașina

Cetatea Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se va redeschide sâmbătă pentru turişti, însă vizitatorii vor trebui să meargă pe jos circa 5,5 kilometri până la sit, a informat vineri CJ Hunedoara.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2018 - 18:29

„Drumul Judeţean 705A, care face legătura între Orăştie - Costeşti - Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara, remis Agerpres.

Autocarele sau maşinile pot fi lăsate la intersecţia de unde se intră în zona numită „Valea Albă” şi de aici îşi pot continua drumul pe jos, circa 5,5 kilometri, până la Sarmizegetusa Regia.

„Şoferilor li se recomandă atenţie sporită în zonele semnalizate de pe DJ 705A în care există surpări de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costeşti, pe o porţiune de drum de circa 30 de metri se circulă doar pe o singură bandă”, precizează CJ Hunedoara.

În urmă cu o săptămână, în urma ploilor torenţiale produse în zona Munţilor Şureanu au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe, care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă.

De asemenea, pe zona pietonală s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul.

În zonă se lucrează în continuare la înlăturarea pământului, bolovanilor şi a resturilor vegetale desprinse de pe versanţi. Totodată se acţionează pentru refacerea corpului de drum distrus de ape.

„DJ 705A Orăştie - Costeşti - Sarmizegeusa Regia, rămâne închis temporar circulaţiei rutiere până la restabilirea stării de normalitate, de la km 33+370 şi până la 37+370, de la intrarea pe Valea Albă (remiză) până la intrarea pe drumul pietonal (barieră)”, se menţionează în documentul citat.

Comentarii