Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: News

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în toate spaţiile publice din judeţ, decizia prevăzând că, în condiţiile unei crize privind aprovizionarea cu măşti, acestea nu trebuie să fie neapărat din cele de uz medical.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2020 - 19:57

Măsura va fi valabilă începând cu 10 aprilie, astfel încât oamenii să-şi poată procura sau confecţiona măşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a aprobat, marţi, o decizie prin care purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţ.

"Decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact). Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale”, anunţă un comunicat dat publicităţii de Prefectura Prahova.

Autorităţile stabilesc, astfel, că cei care ies în spaţiile publice pot utiliza eşarfe, măşti din material textil dens sau "orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”.

Purtarea acestor mijloace este obligatorie pentru cei care "se deplasează pe raza judeţului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun”, se află în spaţii publice precum sediile unor instituţii publice, spaţii comerciale, pieţe agroalimentare, gări, autogări etc., dar şi pentru cei care fac în cazul deplasări scurte, în apropierea locuinţei, pentru nevoile animalelor de companie.

Măsura va fi valabilă din 10 aprilie.

Citește totul despre:

#prahova #măşti #lazi

Comentarii