20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPSD: În fiecare zi se amână construcţia a câte 40 de noi...

PSD: În fiecare zi se amână construcţia a câte 40 de noi creşe sau grădiniţe

”În fiecare zi se amână construcţia a câte 40 de noi creşe sau grădiniţe! De ce? Atât ne costă toana lui Iohannis de a bloca bugetul de stat. Guvernul a alocat pentru 2019 circa 5 miliarde euro pentru investiţii noi. Acestea însă nu pot fi demarate pentru că Iohannis pune beţe-n roate guvernării PSD”, scrie PSD, miercuri, pe pagina oficială de Facebook.

Mesajul este însoţit de un scurt videoclip. 

De asemenea, social-democraţii afirmă Iohannis ”este primul preşedinte al României care contestă bugetul propriei ţări la Curtea Constituţională”.

”Asta înseamnă că în fiecare zi lucrătoare din 2019 care trece fără buget adoptat, valoarea medie a investiţiilor întârziate în România este de 20 milioane euro! Dar pe Iohannis nu îl interesează investiţiile şi economia, ci doar campania sa electorală!”, mai scrie PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituţională, Legea bugetului de stat pentru anul 2019, reclamând că încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Preşedintele afirmă în sesizare că au fost încălcate rolului şi atribuţiile Consiliului fiscal. De asemenea, în opinia preşedintelui, au fost încălcate principiile şi reglementările privind responsabilitatea fiscal-bugetară, dar şi normele de tehnică legilsataivă.

Anterior, preşedintele a declarat că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

Sesizarea preşedintelui va fi discutată în 6 martie de Curtea Constituţională. 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă