Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protestul de la Termocentrala Mintia, suspendat pentru 15 zile

Sindicatele de la Termocentrala Mintia au anunţat, miercuri după-amiază, că protestul angajaţilor de la acest producător de energie electrică se suspendă pentru o perioadă de 15 zile, interval de timp în care Guvernul este aşteptat să prezinte precizări clare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.11.2018 - 13:53

"Se suspendă protestul pentru 15 zile, termen până la care Guvernul va veni cu precizări clare privind soarta CEH. Se va verifica şi corespondenţa dintre Ministerul Energiei şi Comisia Europeană, legată de lichidarea celor cinci grupuri energetice", a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Sindicatele de la Termocentrala Mintia îi solicită premierului Viorica Dăncilă să intervină în deblocarea situaţiei cu care se confruntă acest producător de energie electrică şi termică, prin introducerea în strategia energetică a României a grupurilor energetice 3 şi 4, cu funcţionare pe cărbune, precum şi asigurarea investiţiilor necesare astfel încât acestea să poată îndeplini condiţiile de mediu.

"Solicităm prezenţa la Termocentrala Mintia a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru garantarea de către Guvernul României că, în cel mai scurt timp, va fi elaborată Strategia pe termen scurt şi mediu prin care această termocentrală va realiza investiţiile necesare pentru conformarea la condiţiile de mediu a grupurilor 3 şi 4, cu funcţionare pe bază de cărbune", a arătat Iştoc.

Potrivit sindicatelor de la Termocentrala Mintia, grupurile energetice 3 şi 4 trebuie menţinute în funcţiune până în anul 2030, aspect pe care sindicaliştii îl cer să fie cuprins în strategia energetică naţională.

Sindicatele atrag atenţia şi asupra pericolului că municipiul Deva ar putea să rămână fără apă caldă şi căldură, în această perioadă a anului, dacă Executivul nu dă curs solicitărilor venite din partea angajaţilor Termocentralei Mintia.

Angajaţii Termocentralei Mintia au protestat spontan, miercuri dimineaţa, în sala de comandă şi apoi în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de lipsa informaţiilor concrete privind viitorul acestui producător de energie electrică şi termică.

Sindicatele susţin că strategia energetică a României nu prezintă explicit ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia şi dacă grupurile energetice vor funcţiona pe cărbune, ca şi până acum, sau pe gaz.

"Acuzăm lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte viitorul termocentralei. Nu ni se spune concret dacă rămân să funcţionăm pe cărbune sau pe gaz. La Guvern ni se spune că vom funcţiona pe cărbune, în schimb, Ministerul Energiei face demersuri să funcţionăm pe gaz", a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Conform acestuia, în strategia energetică nu se regăsesc cele două grupuri energetice pe cărbune de la Termocentrala Mintia, aşa cum au solicitat administraţia companiei, sindicatele de la Mintia şi cele ale minerilor din Valea Jiului.

Termocentrala Mintia numără acum 770 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara alături de Termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan.

Comentarii