Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Proteste în marile orașe. S-a cerut abrogarea Ordonanței 7 privind legile Justiției

Câteva mii de oameni au protestat, duminică seară, în marile orașe ale României, pentru a cere abrogarea Ordonanței de Urgență 7 / 2019, cea care a modificat legile Justiției.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2019 - 23:39

Câteva mii de oameni au protestat, duminică seară, în centrul Bucureștiului, scandând lozinci cum ar fi „Justiție, nu corupție”, „Demisia”, „Hoții”, „Abrogaţi şi plecaţi” (cu referire la Ordonanța 7) şi „Cinste lor, cinste magistraţilor”.

Coloana demonstranților a plecat din Piața Victoriei spre Piața Universității și a ajuns până în fața sediului Ministerului Justiției, unde s-a cerut demisia ministrului Tudorel Toader și s-a solicitat abrogarea OUG 7, emisă de Guvernul Dăncilă. OUG 7 / 2019 este cea care a modificat legile Justiției, iar una dintre prevederile acesteia a fost înființarea Secţiei de cercetare a infracțiunilor din Justiție - cea care îi anchetează pe magistraţi.

În paralel, o serie de actori au protestat pe scările Teatrului Național din București, prezentând revendicări similare. Printre aceștia s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marius Manole şi Mihai Călin. Victor Rebengiuc a purtat un afiș cu textul "Toader - demisia".

Comentarii

loading...