9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProtest masiv anti mască în Piața Universității. S-a ajuns la capătul răbdării

Protest masiv anti mască în Piața Universității. S-a ajuns la capătul răbdării

 

Protestatarii cer renunțarea la măsurile luate în ultima perioadă, reclamând o dictatură medicală.

 

Reacția Premierului

„Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. Asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măștii. Mi se pare ceva…în condițiile în care este demonstrat științific de toți specialiștii că masca este un mijloc de protecție.

E un protest împotriva sănătății publice, inclusiv un protest al propriei sănătăți. Mi se pare un gest lipsit de noimă. (…) Legea va fi aplicată”, a spus Ludovic Orban, care a fost într-o vizită la DSP București.

 

Autoritățile fac apel la respectarea regulilor

Președintele Klaus Iohannis, care a susținut miercuri o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, a spus că cifrele sunt extrem de îngrijorătoare :

„Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile.  Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață ocială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

Cazurile de coronavirus au crescut sâmbătă, 10 octombrie

 

De vineri până azi au fost înregistrate  3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capitala continuă să fie cea mai afectată zonă a României cu 564 de cazuri noi, de coronavirus, într-o singură zi.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă