Protest în Piaţa Victoriei: Câteva sute de persoane scandează „lăsaţi-i să voteze”

Câteva sute de persoane protestează duminică seara, în Piaţa Victoriei, cerând ca românii aflaţi la cozi la secţiile de votare din străinătate să fie lăsaţi să voteze.

Share

Rl online 0 comentarii

26.05.2019 - 21:27

„Lăsaţi-i să voteze” şi „PSD, ciuma roşie” scandează oamenii aflaţi în Piaţa Victoriei.
 
Jandarmii au început să împrejmuiască zona centrală a pieţei cu garduri.
 
Oamenii au răspuns apelurilor venite pe reţelele de socializare.
 
„Hai acum în stradă. Dreptul universal la vot nu e respectat. Din nou. Prezenţa era de 43 la sută, mult peste previziuni, dar, în ritmul acesta, mulţi nu vor reuşi să îşi exercite dreptul de a alege. Cozile enorme nu sunt vina noastră. BEC a decis, mai devreme, că votul din diaspora nu va fi prelungit. E nedemocratic ca, din cauza unor probleme de organizare, o parte a populaţiei să fie rămană pe dinafară. Democraţia nu e pe compromisuri. Hai acum în stradă, să susţinem dreptul la vot pentru toţi. Un drept pentru a cărui încălcare vom cere responsabililor demisia”, scrie pe pagina de Facebook Corupţia ucide.
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, referitor la votul românilor din străinătate, că persoanele care la ora 21.00 (ora locală) se află în sala în care se votează pot să-şi exercite dreptul de vot şi că accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. 
 
Biroul Electoral Central a respins solicitările de prelungire a votării după ora 21.00 în diaspora.

Comentarii