23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProtest al rezerviştilor MApN, MAI şi SRI la Teleorman

Protest al rezerviştilor MApN, MAI şi SRI la Teleorman

Aproximativ 30 de rezervişti din cadrul MApN, MAI şi SRI şi-au prezentat nemulţumirile în faţa reprezentanţilor în judeţul Teleorman ai PSD şi ALDE. Aceştia cer reprezentanţilor partidelor de guvernământ, printre altele, actualizarea pensiei militare de stat, acordarea pensiei suplimentare bazată pe contribuţia voluntară a cadrelor militare în activitate şi repunerea în plată a pensiei cuvenite pentru stagiul de contribuţie ca civil, suplimentar de pensia militară de stat.

“Am înaintat note de protest partidelor de guvernământ şi nu ascundem faptul că urmează şi celelalte partide, din opoziţie. Ne expunem referitor la partidele de opoziţie prin faptul că s-au şi exprimat deja că doresc să schimbe Legea privind pensiile. Persistă acea amestecare a pensiilor speciale pe care, consideră dânşii, le primesc şi militarii”, a declarat col (r) Emilian Orodel, reprezentantul rezerviştilor.

Potrivit acestuia, protestatarii au fost primiţi la sediul PSD Teleorman de primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, căruia i-au înmânat nota de protest precum şi o notă cu revendicările lor, care sunt pe mai multe paliere.

“Sunt lucruri care exprimă unele neajunsuri, ilegalităţi, nedreptăţi, chiar discriminări care s-au acumulat şi s-au făcut de toate guvernările, din 2010, inclusiv de guvernarea precedentă, care, deşi a primit de la Preşedinţie şi Parlament şi toţi factorii militari şi politici decidenţi aceste revendicări, insistă că nu a înţeles clar ce mai au rezerviştii militari de rezolvat. Dânşii consideră că avem pensii onorabile”, a precizat col (r) Emilian Orodel.

La sediul ALDE, rezerviştii au fost primiţi de vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Virgiliu Cocoşilă, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

“Şi domnul Victor Drăguşin şi domnul Cocoşilă au reţinut doleanţele noastre, pe care le-am lăsat şi în scris, şi au promis că le vor aduce la cunoştinţa deputaţilor de Teleorman şi preşedinţilor care nu au fost astăzi prezenţi, dar şi preşedinţilor pe ţară ai PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Vor urma şi alte forme de protest în cadrul Forumului structurilor asociative, care însumează peste 170.000 de rezervişti la nivel naţional. Plecăm cu speranţa şi cu optimismul că doleanţele noastre vor fi receptate şi înţelese şi că se vor găsi soluţii”, a spus reprezentantul rezerviştilor.

Reprezentanţii filialelor judeţene ale PSD şi ALDE le-au promis rezerviştilor că doleanţele lor vor ajunge la decidenţi.

“Am înţeles cam care ar fi revendicările dumneavoastră şi vă asigur că voi merge şi voi transmite celor în drept toate aceste subiecte care, citindu-le, mi se par de bun simţ. Eu cred că Parlamentul, Guvernul, atât timp cât au promis că vor creşte veniturile românilor, bănuiesc că şi de acest subiect, care este în dezbatere, vor ţine cont”, le-a transmis primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

“Am luat cunoştinţă de problemele pe care dumneavoastră le-aţi ridicat. Sunt revendicări de bună credinţă, lucruri pe care şi eu le cunoşteam. Meritaţi să fie rezolvate cât mai multe din aceste probleme. Eu mi-am luat angajamentul că, în cursul zilei de astăzi, le voi transmite personal domnului deputat Calotă Ică şi domnului preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu şi îi voi ruga să rezolve cât mai multe din aceste probleme. Nu sunt lucruri care nu se pot rezolva şi îmi pare rău că eu nu pot să vă ajut. Vă cunosc activitatea şi am mare respect pentru armata ţării noastre, pentru că dumneavoastră împreună cu jandarmii, cu pompierii, faceţi parte din armata ţării. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie, dar sper că se vor rezolva lucrurile şi vom merge spre mai bine”, a spus vicepreşedintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoşilă.

Rezerviştii spun că, în perioada următoare, vor mai avea loc şi alte proteste.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă