14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialViitorii politisti de frontiera au depus juramantul la Oradea

Viitorii politisti de frontiera au depus juramantul la Oradea

Cei 550 de boboci ai Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera “Avram Iancu” din Oradea, singura de acest profil din tara, au depus, sambata, juramantul militar. Elevii sunt proaspeti absolventi din sesiunea august-septembrie 2005.
La eveniment au participat comisarul-sef Alexandru Gheorghe, din cadrul Inspectorarului General al Politiei de Frontiera si o delegatie maghiara condusa de col. Mocsari Sandor, directorul Scolii medii de ordine publica din Miskolc (Ungaria). Ceremonia a fost deschisa prin salutarea drapelului de lupta al institutiei de invatamant, dupa care a avut loc o slujba religioasa.
Cei 450 de baieti si cele 100 de fete, viitori politisti de frontiera, au jurat in fata drapelului de lupta tricolor ca vor apara linistea publica la granitele tarii si ca vor apara valorile democratiei constitutionale. La eveniment, pe langa sute de parinti, rude si prieteni ai proaspetilor elevi, au participat si prefectul de Bihor, Ilie Bolojan, reprezentanti ai Garnizoanei Oradea si ai unitatilor din oras ale Ministerului Administratiei si Internelor.
Elevii admisi la Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera “Avram Iancu” au avut de trecut examenul de admitere care s-a desfasurat in doua etape: un test de evaluare la Limba si literatura romana si o limba straina la alegere, vizita medicala, probele fizice si testarea psihologica. Durata studiilor este de un an si sase luni, iar planul de invatamant a fost reactualizat pe baza experientei acumulate din parteneriatele cu scolile din Eschwege (Germania) si cea din Miskolc (Germania).
Tinerii dispun de o baza didactica modernizata, laborator de informatica cu acces permanent la Internet, iar incepand cu 2004 si spatiile de cazare au fost reabilitate prin fonduri Phare.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă