13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialViceprimarul Ioan Bogatan isi precizeaza implicarea in afacerile lui Omar Hayssam

Viceprimarul Ioan Bogatan isi precizeaza implicarea in afacerile lui Omar Hayssam

In urma aparitiei in ziarul “Romania Libera”, editia de Transilvania-Banat din 3 iunie 2005 a articolului intitulat “Democratii intra fara voie in "caracatita" arabeasca – Viceprimarul PD din Alba Iulia administreaza in familie afacerile lui Hayssam”, va rog sa publicati intocmai urmatoarele, in virtutea dreptului la replica:
La 1 mai 1983 am fost numit sef al silozului din Alba Iulia, ce apartinea la vremea respectiva Agentiei Nationale a Produselor Agricole (A.N.P.A.), ce mai detinea in judetul Alba bazele din Teius, Aiud, Blaj, Unirea si Sebes. Activitatea de atunci este cea care a ramas neschimbata pana in prezent, respectiv preluarea, stocarea si comercializarea produselor agricole.
A.N.P.A. a fost transformata ulterior in Romcereal si respectiv Cerealcom, iar aceasta din urma a vandut silozul din Alba Iulia, prin licitatie publica in anul 2000, lui Nasture Mihai (cumnatul lui Omar Hayssam), acesta preluand totodata si personalul existent, pentru ca la silozuri munca nu se poate desfasura decat cu specialisti in agricultura, iar eu eram la vremea aceea, ca si astazi, un inginer cu zeci de ani de experienta in domeniu.
In acelasi an 2000, se infiinteaza la Alba Iulia filiala firmei Agro City Center SRL din Bucuresti, cu activitate de exploatare a silozurilor, filiala al carei administrator devin in virtutea functiei pe care o exercitam deja de 17 ani, aceea de sef al bazei de insilozare. Si ca sa anticipez curiozitatea dumneavoastra, va precizez ca pe Omar Hayssam l-am intalnit doar in cele doua dati cand a venit in vizite inopinate la silozuri, fara sa intre in birouri, fiind in trecere spre alte judete, si la Bucuresti, cand am participat la doua convocari cu toate firmele din domeniul agricol pe care le detinea. In rest, colaboram cu directorii firmei, fara sa fiu tinut vreodata la curent cu situatia judiciara sau financiara a acesteia. Singurul lucru care ma interesa era sa imi fac datoria ca manager si sa asigur stabilitatea celor intre 10 si 20 de locuri de munca, adica a tot atatea familii care isi castigau existenta lucrand la silozuri. Asa se explica faptul ca filiala din Alba Iulia a inregistrat profit in fiecare an din 2000 incoace, in timp ce firma din Bucuresti avea datorii la bugetul de stat, dupa cum am aflat pentru prima data din articolul dumneavoastra din 3 iunie 2005.
Legat de datoriile filialei din Alba Iulia fata de bugetul local, va pot spune ca acestea au aparut in 2003 datorita unor blocaje financiare ale firmei, fiind la acea data in valoare de circa un miliard lei, ajungand in final, cu penalitati si majorari de intarziere, la aproape trei miliarde. Am fost cel care a initiat plata acestor datorii si esalonarea lor, iar pana in prezent au fost platite circa 2,3 miliarde lei, adica aproape 80%, urmand ca restul de 700 de milioane lei sa fie virati in urmatoarele 4-5 luni. Niciodata, in schimb, nu am avut datorii fata de bugetul de stat.
In urma alegerii mele ca viceprimar in iunie 2004, am renuntat la calitatea de administrator, functie care a fost preluata de sotie la recomandarea mea, pentru ca cunostea foarte bine specificul activitatilor de preluare, insilozare si comercializare a produselor agricole, avand totodata reale calitati de manager.
Articolul “Romaniei Libere” incearca, in mod fortat si rau intentionat, sa faca apropieri intre Partidul Democrat Alba si presedintele acestuia, si recent declaratul terorist. Se tot repeta in articolul dumneavoastra ca “am fost preferat ca viceprimar”, de parca organizatia democrata ar fi formata in total din 2-3 persoane, care in lipsa de activitate aleg eventual dupa culoarea ochilor. In realitate, PD Alba are mii de membri care isi exercita dreptul la vot, fiind complet democratic din moment ce absolut toti oamenii propusi pentru functii de conducere trec prin filtrul comisiilor interne si al obiectivitatii date de profesionalismul lor.
Sunt membru de partid nu de ieri, de alaltaieri, ci din 2001, din opozitie, iar alegerea mea ca viceprimar s-a datorat muncii mele din ultimii cinci ani in cadrul organizatiei, dar mai ales celor peste 30 de ani de experienta si probitate morala, din care aproape 20 din postura de manager. In iunie 2004 am considerat ca mi-am atins limitele ca si profesionist in domeniul agriculturii, si am crezut necesar sa ma revansez fata de comunitate pentru sprijinul primit, prin a-mi oferi experienta si priceperea lucrand in slujba cetatenilor. Si cred ca nu am dezamagit, pentru ca serviciile pe care le coordonez, cel Social si cel de Cadastru si Agricultura, sunt domenii grele ale municipiului, pentru care “am fost preferat”, asa cum spuneti dumneavoastra, datorita rezultatelor obtinute.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă