Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viceprimarul Aiudului ameninta cu procese consilierii care i se opun

Viceprimarul municipiului Aiud (judetul Alba), Kovats Krisztian, ameninta consilierii locali ca le va solicita in instanta daune de cate 500 euro lunar, in cazul in care vor vota impotriva sau se vor abtine referitor la un proiect propus de el. ...

Share

Partenie Rus 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
Viceprimarul municipiului Aiud (judetul Alba), Kovats Krisztian, ameninta consilierii locali ca le va solicita in instanta daune de cate 500 euro lunar, in cazul in care vor vota impotriva sau se vor abtine referitor la un proiect propus de el. Acesta cere rediscutarea proiectului de hotarare privind scoaterea de pe lista imobilelor proprietate privata a statului, aflate in administrarea consiliilor locale, a imobilului din Aiud care a apartinut SC "Albacarn" SA.
In motivarea cererii depuse in 18 iulie 2005 la Primarie, viceprimarul arata ca procedurile de vanzare sunt suspendate de drept, pana la data incheierii procedurilor de restituire, prevazute de Legea 10/2001. Concret, Kovats a cerut in trecut retrocedarea in natura a cladirii respective, obtinand in acest sens o sentinta la Tribunalul Alba. Pentru a fi sigur ca are impotriva cui sa indrepte noua actiune judecatoreasca, viceprimarul a solicitat ca votul consilierilor locali de la sedinta de joi, 28 iulie 2005, sa fie trecut nominal in registrul cu procese-verbale al sedintelor si sa i se elibereze o copie.
"Totodata, aduc pe aceasta cale la cunostinta consilierilor care vor vota cu "nu" sau "abtinere" ca le voi solicita in instanta daune de 500 euro/luna, solidar, suma corespunzatoare veniturilor care s-ar realiza de pe urma folosintei imobilului in cauza. Plata acestor daune le voi solicita pana la intrarea efectiva in drepturi, respectiv punerea in posesie a imobilului sus-mentionat. Prezenta cerere constituie plangere prealabila in baza legii contenciosului administrativ", a mai mentionat Kovatz Krisztian.
Actiunea viceprimarului ar putea fi interpretata, conform Constitutiei Romaniei, ca o ingradire a dreptului de vot.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...