12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepresedintii CJ Satu Mare, suspendati de prefectul Radu Bud

Vicepresedintii CJ Satu Mare, suspendati de prefectul Radu Bud

Vicepresedintii Consiliului Judetean Satu Mare, Gheorghe Ciocan si Paula Lacramioara Mare, au fost suspendati din functie de catre prefectul Radu Bud. Conducerea Prefecturii a facut public, ieri, un ordin semnat de reprezentantul Guvernului in teritoriu prin care se constata incetarea de drept a mandatelor celor doi vicepresedinti.
“La baza emiterii ordinului a stat adresa nr. 662/26.05.2005 a secretarului general al judetului Satu Mare, prin care este sesizat prefectul judetului in legatura cu starea de incompatibilitate in care se afla cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, care ocupau functiile de vicepresedinti si membri ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), pentru cea din urma activitate fiind remunerati, ceea ce ar contraveni dispozitiilor Legii 161/2003”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Prefectura.
Radu Bud a declarat ca rezultatele functionarii ATOP nu sunt vizibile, mai mult decat atat el exprimandu-si nemultumirea fata de activitatea unor institutii ale statului, printre care se regaseste si Autoritatea de Ordine Publica. “Nu am avut decat sa constat starea de incompatibilitate in care se gaseau cei doi si sa iau masura legala ce se impunea intr-o astfel de situatie”, a mai spus prefectul.
Vicepresedintele demis, Gheorghe Ciocan, a declarat ca va ataca in contencios ordinul prin care a fost inlaturat din functie. “Mai presus de orice, sunt cetatenii. Noi am fost alesi de cetateni si vom ataca in Justitie acest lucru”, a spus Ciocan. De mentionat ca prefectul Bud este membru PNL, in timp ce vicepresedintii CJ suspendati din functie reprezinta PSD. Constantin Ciocan este, de fapt, presedintele organizatiei judetene a fostului partid de guvernamant.
Incompatibilitatea functiei de presedinte sau vicepresedinte al Consiliului Judetean cu cea de membru al ATOP este una dintre solutiile prin care reprezentantii actualei coalitii de la guvernare incearca sa ii indeparteze de la conducerea administratiilor judetene pe liderii PSD. O decizie similara a fost luata si in Bistrita-Nasaud, unde prefectul Ioan Szilagy (UDMR) a constatat incetarea mandatului presedintelui CJ, Gheorghe Marinescu (PSD).
De asemenea, prefectul de Sibiu, Ion Ariton (PD), a semnat un ordin prin care a constatat, din aceleasi motive, incetarea mandatului vicepresedintelui Consiliului Judetean, social-democratul Constantin Morar.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă