15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune votului majoritar pentru schimbarea presedintilor de...

Vicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune votului majoritar pentru schimbarea presedintilor de consilii judetene

Vicepresedintele PD, Mircea Hava, se opune modificarii Legii admi-nistratiei publice locale, respectiv 215, in sensul modificarii majoritatii cu care ar urma sa fie alesi presedintii de consilii judetene. Liderul democrat, care se afla la al treilea mandat de primar in Alba Iulia, a declarat ca, personal, nu sustine aceasta propunere.
“Vrem sa facem o lege, in primul rand, administrativa. Primarul sa fie primar, iar deliberativul sa isi vada de treaba lui. Personal nu sunt de acord cu propunerea ca presedintii de consilii judetene sa poata fi alesi si schimbati cu majoritate de voturi. Sper sa o oprim. In momentul cand o sa vad in lege ca ministrul care nu-si face treaba va fi amendat, o sa fiu si eu de acord cu asa ceva. Vrem o lege a adminsitratiei fara interese politice”, a afirmat Hava.
Primarul din Alba Iulia a facut declaratiile inainte de a pleca la Brasov, unde va participa la o intalnire de consultare asupra pachetului legislativ pe marginea reformei din admi-nistratia publica, la care participa primari si presedinti de consilii judetene care sunt reprezentanti ai coalitiei de guvernare. Consultarile vor avea ca obiect Legea descentralizarii, Legea administratiei publice locale si Legea finantelor publice, dar vor fi discutate si Statutul functionarilor publici si Legea privind institutia prefectului.
Hava a completat ca, cel putin la nivelul conducerii PD, un cuvant important de spus in ceea ce priveste modificarea legii respective o vor avea mai multi primari de municipii care detin functii politice de conducere in partid. El i-a oferit ca si exemplu pe primarul Petru Filip din Oradea si George Scripcaru din Brasov.
Alaturi de Hava, din delegatia PD Alba care s-a deplasat la Brasov mai face parte si presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel. La nivelul conducerii organizatiei au existat in ultima vreme critici destul de severe cu privire la modul in care se doreste, la nivel guvernamental, modificarea Legii 215. Cel putin in privinta functiei de presedinte a Consiliului Judetean, filiala democratilor sustine varianta votului uninominal.
La intalnirea din Poiana Brasov sunt asteptati presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă