20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepresedintele conservator al CJ Sibiu a demisionat din functie

Vicepresedintele conservator al CJ Sibiu a demisionat din functie

Vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Iosif Moldovan (PC), a demisionat, miercuri, din toate functiile pe care le detine in cadrul institutiei. El si-a pus decizia pe seama inconsecventei normelor legislative care reglementeaza situatia alesilor in diversele institutii publice ale statului
Surse din cadrul CJ nu exclud, insa, posibilitatea ca actul lui Moldovan sa fie o actiune de solidarizare cu fostul vicepresedinte Constantin Morar, demis recent din functie pe motiv de incompatibilitate.
“La data de 08.06.2005, ca urmare a situatiei create la nivelul administratiei publice locale a judetului Sibiu, din cauza inconsecventei si evidentei necorelari a actelor normative care, pe de-o parte, stabilesc incompatibilitati, iar, pe de alta parte, confera posibilitatea alesilor locali de a face parte din organisme cu rol consultativ organizate pe langa consiliile judetene, subsemnatul Iosif Moldovan, am inteles sa demisionez din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, intrucat consider ca perpetuarea acestor discutii si tensiuni aduce prejudicii imaginii institutiilor implicate si atrage blamul celor care ne-au investit cu increderea lor”, se arata in comunicatul semnat de demisionar.
Surse din cadrul CJ au afirmat, insa, ca decizia luata de Moldovan este rezultatul presiunilor politice neoficiale care au fost exercitate si asupra acestuia, imediat ce, la nivelul Prefecturii, s-a concluzionat ca o functie in fruntea CJ si calitatea de membru cu indemnizatie al uneia dintre comisiile consultative si agentiile teritoriale coordonate de la acest nivel sunt incompatibile. Primul demis din institutie a fost vicepresedintele Constantin Morar (PSD).
Intre timp, presedintele CJ, Martin Bottesch, a demisionat din calitatea de membru al comitetului de coordonare al Centrului pentru Formare Continua a Functionarilor Publici Sibiu si a returnat casieriei acestei institutii suma de 3,6 milioane de lei, tocmai pentru a nu fi acuzat de incompatibilitate.
Pentru vineri dimineata, este programata deja o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, ocazie in care alesii PNL si PD vor face primele propuneri pentru ocuparea functiilor ramase vacante.
De la liberali a fost propus vicepresedinte consilierul Gheorghe Dicu, iar democratii inca mai delibereaza pe aceasta tema.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă