Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vicepresedintele conservator al CJ Sibiu a demisionat din functie

Vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Iosif Moldovan (PC), a demisionat, miercuri, din toate functiile pe care le detine in cadrul institutiei. El si-a pus decizia pe seama inconsecventei normelor legislative care reglementeaza situatia ...

Share

Florian Gadea 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Iosif Moldovan (PC), a demisionat, miercuri, din toate functiile pe care le detine in cadrul institutiei. El si-a pus decizia pe seama inconsecventei normelor legislative care reglementeaza situatia alesilor in diversele institutii publice ale statului
Surse din cadrul CJ nu exclud, insa, posibilitatea ca actul lui Moldovan sa fie o actiune de solidarizare cu fostul vicepresedinte Constantin Morar, demis recent din functie pe motiv de incompatibilitate.
"La data de 08.06.2005, ca urmare a situatiei create la nivelul administratiei publice locale a judetului Sibiu, din cauza inconsecventei si evidentei necorelari a actelor normative care, pe de-o parte, stabilesc incompatibilitati, iar, pe de alta parte, confera posibilitatea alesilor locali de a face parte din organisme cu rol consultativ organizate pe langa consiliile judetene, subsemnatul Iosif Moldovan, am inteles sa demisionez din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, intrucat consider ca perpetuarea acestor discutii si tensiuni aduce prejudicii imaginii institutiilor implicate si atrage blamul celor care ne-au investit cu increderea lor", se arata in comunicatul semnat de demisionar.
Surse din cadrul CJ au afirmat, insa, ca decizia luata de Moldovan este rezultatul presiunilor politice neoficiale care au fost exercitate si asupra acestuia, imediat ce, la nivelul Prefecturii, s-a concluzionat ca o functie in fruntea CJ si calitatea de membru cu indemnizatie al uneia dintre comisiile consultative si agentiile teritoriale coordonate de la acest nivel sunt incompatibile. Primul demis din institutie a fost vicepresedintele Constantin Morar (PSD).
Intre timp, presedintele CJ, Martin Bottesch, a demisionat din calitatea de membru al comitetului de coordonare al Centrului pentru Formare Continua a Functionarilor Publici Sibiu si a returnat casieriei acestei institutii suma de 3,6 milioane de lei, tocmai pentru a nu fi acuzat de incompatibilitate.
Pentru vineri dimineata, este programata deja o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, ocazie in care alesii PNL si PD vor face primele propuneri pentru ocuparea functiilor ramase vacante.
De la liberali a fost propus vicepresedinte consilierul Gheorghe Dicu, iar democratii inca mai delibereaza pe aceasta tema.

Citește totul despre:

Comentarii