Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Unitatile de invatamant, partial pregatite impotriva incendiilor

La mai putin de o saptamana pana la inceperea oficiala a anului scolar, pe 12 septembrie a.c., unitatile de invatamant de pe raza Capitalei raspund doar intr-o anumita masura cerintelor de protectie impotriva incendiilor. Un exemplu ...

Share

Magdalena Tanasescu 0 comentarii

07.09.2005 - 00:00
La mai putin de o saptamana pana la inceperea oficiala a anului scolar, pe 12 septembrie a.c., unitatile de invatamant de pe raza Capitalei raspund doar intr-o anumita masura cerintelor de protectie impotriva incendiilor.

Un exemplu edificator in acest sens este Scoala Generala nr. 97, de pe Aleea Stupilor, langa Piata Norilor, care a fost vizitata ieri de inspectorii Brigazii de Pompieri a Capitalei. Aici, prizele din sala de sport atarnau 5 centimetri in afara, iar extinctoarele lipseau cu desavarsire. Din spusele dnei director Diana Niculescu, am aflat insa ca verificarea instalatiilor electrice se face in ultima faza a pregatirilor, dupa reparatiile la partea sanitara si zugravelile interioare. "De-abia joi ne vom ocupa sa punem la punct prizele, neoanele si intrerupatoarele de curent. Acum, ne concentram pe aspectele de igienizare, dupa ce corpul B al cladirii a fost supus unei reabilitari termice", a spus directoarea Niculescu, aratandu-ne, in schimb, extinctoarele deja montate pe pereti, planurile de evacuare a elevilor si hidrantii de la fiecare etaj. "In mod normal, un control de ansamblu al pompierilor presupune verificarea documentelor specifice de organizare (planuri de aparare impotriva incendiilor, planuri de interventie), afisarea instructiunilor PSI si realizarea periodica a exercitiilor de alarmare si evacuare. Inspectorii verifica, totodata, starea instalatiilor de gaz, electricitate si apa - hidranti interiori, hidrofoare si accesoriile aferente, plus stingatoare. O componenta deosebit de importanta o constituie caile de acces si evacuare, care trebuie sa permita iesirea oamenilor in flux cat mai rapid in caz de incendiu", a spus general de brigada Aurel Udor, inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Portile de acces, schimbate

Tocmai in acest scop, Liceul "Gh. Sincai" de pe Calea Serban Voda a schimbat acum trei saptamani poarta mare a curtii interioare, pentru a permite accesul fara probleme al masinilor de pompieri. "Inainte, ori de cate ori se organiza cate o aplicatie impotriva incendiilor, autospecialele zgariau putin marginile portii. Acum, aceasta este formata din doua elemente distincte, care se pot deschide mult mai mult. Oricum, noi nu am avut niciodata probleme cu focul si tocmai pentru a evita acest lucru am decis sa interzicem cu desavarsire fumatul in incinta cladirii. Profesorii sunt obligati sa iasa in fata cladirii, iar elevii au un loc amenajat in curtea interioara. Am decis ca e mai bine sa nu ne opunem radical fumatului in randul elevilor, pentru ca ei sunt dispusi sa plateasca orice amenzi le-am aplica si n-am ajunge la nici un rezultat", ne-a spus dl Mugurel Popescu, directorul Liceului "Gh. Sincai". Aici pompierii au verificat centrala termica a cladirii din 1928, hidrantii de pe etaje si din sala de festivitati, extinctoarele, tablourile electrice si alte elemente specifice. "In general, nu sunt necesare investitii majore, cu exceptia terenului de sport, unde trebuie inlocuita suprafata de joc cu una mai putin dura", a mai spus directorul Popescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...