Uninominalul baga doua comune in anticipate

- In Horea si in Rosia de Secas vor trebui organizate noi alegeri pentru functia de primar, dupa ce castigatorii din iunie au vrut sa devina parlamentari.In doua comune din Alba, Horea si Rosia de Secas, vor avea loc alegeri ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

04.12.2008 - 00:00

- In Horea si in Rosia de Secas vor trebui organizate noi alegeri pentru functia de primar, dupa ce castigatorii din iunie au vrut sa devina parlamentari.

In doua comune din Alba, Horea si Rosia de Secas, vor avea loc alegeri anticipate pentru functia de primar pe motiv ca primarii au participat la alegerile parlementare. Primarul din Horea, Corneliu Olar, a castigat un mandat de deputat si pleaca la Bucuresti iar Rosia de Secas a ramas fara primar dupa ce Gheorghe Wagner a ales sa candideze ca independent pentru un post de deputat in Colegiul nr. 2 Sebes - Blaj. Pentru a putea fi validat ca si candidat independent la alegerile parlamentare, Wagner si-a dat demisia din PNL Alba in 19 octombrie 2008, ceea ce a atras dupa sine si pierderea calitatii de primar, potrivit reglementarilor Legii 215 referitoare la administratia publica locala. Potrivit subprefectului de Alba, Arpad Ladany, alegerile vor fi organizate in termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar.

 

In cazul comunei Rosia de Secas au fost declansate deja procedurile de organizare a alegerilor anticipate, care, cel mai probabil, vor avea loc in jurul datei de 18 ianuarie 2009, cand se implinesc trei luni de la plecarea lui Gheorghe Wagner. La Horea, fie autoritatile asteapta validarea actualului primar ca deputat, fie Corneliu Olar poate alege sa-si dea demisia mai devreme pentru a putea fi declansate procedurile de organizare a alegerilor anticipate. Corneliu Olar (PD-L) este la al patrulea mandat consecutiv de primar al comunei Horea. Acesta a mai candidat in doua randuri pentru Camera Deputatilor ca independent, insa nu a reusit sa fie ales. La alegerile de duminica, Olar si-a adjudecat din prima faza a votului un post de deputat in Colegiul nr. 5 cu 12.001 de voturi, in timp ce independentul Gheorghe Wagner a convins doar 346 de alegatori in Colegiul Sebes-Blaj. Wagner va fi, foarte probabil, principalul candidat si la alegerile locale din Rosia de Secas, din 2009.

Citește totul despre:

Comentarii