10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn film in "Trei zile" in premiera la Targu-Mures

Un film in “Trei zile” in premiera la Targu-Mures

Primul film de scurt-metraj profe-sionist din Targu-Mures a avut premiera, joi seara, la Teatru 74 din Cetate. Peste 20 de actori de teatru locali au participat gratuit la realizarea filmului “Trei zile”, in regia lui Theo Marton.
“E o nebunie frumoasa, care s-a nascut intr-un autocar, intr-un drum spre casa, dinspre Bucuresti, dintr-un turneu. Ulterior s-a nascut un scenariu pe care l-am scris cu Bogdan Moraru. Este un story, pentru ca filmul am decis sa nu aiba cuvinte, decat cateva, in momentele esentiale, avand doar un rol de atmosfera. Muzica este cea care vorbeste de foarte multe ori in locul actorilor”, a declarat Theo Marton.
Au urmat doua luni de vara in care s-a filmat atat in Targu-Mures, cat si in Sighisoara, in cele mai diverse locatii. Regizorul a mentionat ca filmul nu are personaje principale, sau, in cel mai bun caz, jumatate din ele pot fi numite asa.
Nume cunoscute ale teatrului targumuresean si nu numai, ca Ion Ritiu, Monica Ristea, Liviu Topuzu sau Serenela Muresan au acceptat sa joace intr-o pelicula cu buget zero. Potrivit regizorului, este o dovada de profesionalism si de disponibilitate a actorilor din orasul acesta. “Cred ca argumentul a fost proiectul in sine. Noi am prezentat story-ul si marea noastra bucurie si surpriza este ca nu am avut parte de nici un refuz pe durata proiectului”, a mai spus Marton.
La randul sau, regizorul de montaj si sunet, Bogdan Moraru, a spus ca filmul se bazeaza foarte mult pe imagine si sunet. O productie experimentala, cu secvente science-fiction, care a spus povestea unui om care isi asteapta, iar apoi isi “traieste” moartea. Pe parcursul celor 14 minute de film au fost si secvente inedite, simboluri originale folosite de regizor.
Premiera filmului a fost urmata de doua nopti albe de scurt-metraje in Cetatea din Targu-Mures.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă