UM Cugir va fi vanduta pe bucati

- Cu o datorie de 100 de milioane, fabrica si-a alungat toti investitorii.Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului a decis scoaterea societatii Uzina Mecanica Cugir SA din procedura de administrare speciala si ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

27.11.2008 - 00:00

- Cu o datorie de 100 de milioane, fabrica si-a alungat toti investitorii.

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului a decis scoaterea societatii Uzina Mecanica Cugir SA din procedura de administrare speciala si supraveghere fiananciara. Ordinul AVAS a fost publicat ieri in Monitorul Oficial, data de la care intra in vigoare. Decizia permite vanzarea societatii pe active, fara ca potentialul cumparator sa preia si datoriile istorice acumulate de-a lungul anilor.
UM Cugir SA a fost in procedura de administrare speciala si supraveghere fiananciara timp de patru ani, perioada in care managementul a cautat investitori interesati in cumpararea fabricii. Nu a reusit acest lucru dintr-un motiv foarte simplu. Totalul datoriilor istorice este de aproape 100 milioane lei (1.000 miliarde lei vechi), lucru care a alungat toti investitorii care ar fi putut dezvolta o afacere in spatiile fabricii din Cugir. In cadrul societatii lucreaza in prezent mai mult de 600 de persoane. Locul de munca al acestora este asigurat in viitorul apropiat de comenzile de munitie care exista in prezent.

 

Munitia fabricata la UM Cugir ajunge pe aproape toate continentele, iar exportul are loc prin intermediul unor societati specializate din SUA. Vanzarea pe active a fabricii cugirene a fost anuntata de presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, in urma cu cateva luni. Procesul a fost intarziat de obligativitatea evaluarii activelor ce vor fi vandute. Primele active ce vor fi valorificate sunt baza sportiva, cantina, sala de festivitati etc, urmate de activele care constituie obiectul principal de activitate. Atanasiu a fost director al UM Cugir in urma cu cativa ani. Ordinul mentionat nu a fost semnat de presedintele AVAS pe motiv ca acesta este in concediu pentru ca este angrenat in campania electorala din Alba.

Citește totul despre:

Comentarii