18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurul României inundate

Turul României inundate

Cicloturistul Ştefan Hodi, aflat la al nouălea tur al României, a ajuns la Bistriţa. El a reuşit să parcurgă aproape un sfert din distanţă, adică 1.040 de kilometri din cei 4.500 pe care şi i-a propus.

Ştefan Hodi (43 de ani) a plecat în turul României pe bicicletă în data de 18 iunie din Lugoj şi va ajunge, din nou, acasă, în 9 august, după 53 de zile. Până să ajungă la Bistriţa, Hodi a trecut prin Lugoj, Timişoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Cluj şi Târgu-Mureş.

Al nouălea tur al României

„Mă aflu în al nouălea tur al României după ce am mai făcut şi alte patru prin Europa. Scopul acestui tur este de a promova mersul pe bicicletă şi municipiul Lugoj în care m-am născut şi am crescut. Este un traseu de 4.500 de kilometri şi am parcurs deja 1.040. Mă întâlnesc, peste tot unde merg, cu ciclişti din zonele respective şi înmânez în fiecare reşedinţă de judeţ o diplomă din partea mea şi a Primăriei Lugoj”, a declarat Hodi care se îndreaptă spre acum spre Moldova prin Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Piatra Neamţ, Cheile Bicazului, Miercurea Ciuc, Braşov, Târgovişte, Ploieşti, Buzău, Focşani, Brăila, Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Giurgiu, Bucureşti, Alexandria, Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Piteşti după care voi merge către Sibiu, Alba, Hunedoara, Târgu Jiu, Turnu Severin, Reşiţa şi apoi Lugoj. „În familia mea e o tradiţie de 31 de ani de cicloturism. Ştiu harta pe pe rost. La Bistriţa sunt pentru a doua oară, acum trei ani am fost aici alături de băieţii mei”, a mai spus Ştefan Hodi.

Pe biclicletă în ploaie

Hodi a spus că peste tot unde a fost au existat ploi, dar nu a avut probleme deosebite. „Chiar în prima zi, la Timişoara a fost o furtună foarte mare, dar nu am păţit nimic. În rest, nu am prins decât o ploaie pe timp de zi. Am pedalat pentru că am haine de ploaie. Seara dacă plouă nu mă deranjează. Campez pe dealuri să nu mă ia apa. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mă fereşte”, a spus el.

 „Bicicleta e cel mai ieftin mijloc de transport şi cel mai util, după mersul pe jos. Avantajul este că te poţi deplasa puţin mai repede. E ecologic, eşti mai aproape de natură, vezi mult mai multe în ritmul mersului pe bicicletă decât din maşină. Eu, la 43 de ani, 95% mă deplasez cu bicicleta şi pe jos”, a mai a spus el. Ciclistul a mai adăugat că, atunci când a plecat din Lugoj, a pedalat alături de el, pe o distanţă de 10 km, şi mama lui care are 71 de ani.

„Suntem o mare familie de cicloturişti. Am patru copii, cei trei mai mari pedalează, soţia mea de asemenea, doar cea mică nu a urcat pe bicicletă fiindcă are doar 3 ani. Noi ne urăm vânt din spate, e urarea cicliştilor. Eu urez oamenilor sănătate. Mie bicicleta mi-a intrat în sânge. E greu să mergi contra vântului, dar să nu te laşi”, a spus Hodi.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă