13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTrei tone de rechin si kilometri de plasa

Trei tone de rechin si kilometri de plasa

Apele teritoriale ale Marii Negre au fost incalcate de braconieri. Politistii de Frontiera constanteni au prins in flagrant in noaptea de sambata spre duminica un pescador bulgaresc care isi intinsese plasele la 20 de mile marine in dreptul localitatii Mangalia. La bordul navei politistii au descoperit peste trei tone de rechin, peste ce urma sa fie vandut cu aproape 10 euro kilogramul in Bulgaria. Pescadorul bulgaresc a fost inconjurat si dus in portul Mangalia de navele de interventie ale Politiei de Frontiera. Braconierii bulgari au fost detectati de politistii romani la aproape 40 kilometri de tarm. Conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera a trimis in zona vedeta militara “Amiral Paraschivescu”. Pentru a-i prinde in flagrant nava a facut un ocol de cativa kilometri si a iesit exact in fata braconierilor. Cu toate acestea bulgarii au refuzat sa se predea pana in momentul in care o echipa de politisti de frontiera inarmati a urcat la bordul pescadorului. Atat pescadorul, cat si cele trei tone de rechin au fost confiscate de autoritatile romane.

Capcana a functionat perfect

Bulgarii se aflau la bordul unei nave lungi de 17 metri dotate cu sistem de localizare prin satelit. Pe “C3774 Varna” oamenii legii au gasit plasa monofilament, saci cu sare si gheata pentru pastarea in conditii bune a pestelui. Chiar daca abordarea pescadorului s-a facut in cursul zilei, navele au sosit in portul Mangalia abia la ora 3.00. Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, comisar-sef Adi Toba, a declarat ca au fost urmarite mai multe nave timp de cateva saptamani, fiind banuite de braconaj in apele teritoriale romanesti. Comisarul-sef Adi Toba a mentionat ca sambata au primit mai multe informatii cum ca o nava braconeaza in dreptul localitatii Mangalia. Imediat “Amiral Paraschivescu” a parasit dana 0 a portului Constanta si a mers cu toata viteza spre frontiera cu Bulgaria. Pentru a nu le oferi nici o sansa de scapare braconierilor a fost trimisa in zona si vedeta militara 326. Comandantii navelor romanesti au povestit ca bulgarii au incercat in prima etapa sa scape, insa in momentul abordajului nu au mai opus rezistenta. Pentru a nu avea surprize politistii de frontiera au blocat motoarele navei, astfel ca o parte din drum bulgarii au fost tractati de navele romanesti.

Pledeaza nevinovati

Chiar daca au fost prinsi in flagrant de politistii de frontiera, bulgarii se declara nevinovati. Mai mult decat atat, marinarii spun ca ei pescuiau in apele bulgare si ca nu inteleg de ce au fost retinuti de politisti romani. Atat comandantul navei, Ivanov Ivan Corisov, cat si cei doi marinari de pe nava, Georgiev Iordan Andronov si Georgiev Raadko Andronov, vor fi prezentati procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia cu propunere de arestare sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj. Rechinul ar fi trebuit sa ajunga pe piata neagra din Bulgaria si Turcia, acolo unde carnea lor este considerata o adevarata delicatesa. Captura din acest sfarsit de saptamana este prima de acest gen din ultimii trei ani. Programul managerial impus de noua conducere a redresat Politia de Frontiera. In 2003 politistii au prins in flagrant sapte pescadoare turcesti pline pana la refuz cu calcan, rechini si delfini.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă