Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei luni de foame

Dupa doua saptamani de la ultimul termen de judecata, conflictul de munca de la MTC este din nou, astazi, in fata instantei. Problemele care l-au generat sunt departe de a fi rezolvate. Nici pana in prezent angajatii nu si-au primit drepturile ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

17.06.2005 - 00:00
Dupa doua saptamani de la ultimul termen de judecata, conflictul de munca de la MTC este din nou, astazi, in fata instantei. Problemele care l-au generat sunt departe de a fi rezolvate. Nici pana in prezent angajatii nu si-au primit drepturile salariale. Ultima leafa au incasat-o pe 15 martie. "De atunci, facem munca benevola. Nimeni nu ne intreaba cum ne descurcam", spune unul dintre "salariati" (termenul este impropriu in actualele conditii), care nu a dorit sa-i fie publicat numele, de teama repercusiunilor.
De altfel, multi dintre angajatii televiziunii MTC nu au mai crezut in promisiuni si au preferat sa-si dea demisia. Daca acum cateva luni aici munceau 40 de persoane, acum au ramas numai 26. Dupa cum sindicalistii de la Mediasind, la ultima conferinta de presa, probabil ca asta se si doreste: ca toti salariatii sa-si dea demisia, ca institutia sa fie declarata falimentara si sa fie vanduta pe nimic. Cristi Godinac, presedintele MediaSind, spune ca mingea se afla acum in terenul Ministerului Transporturilor. Sindicalistii au prezentat cateva solutii de iesire din criza, desi nu aceasta este menirea lor.
In ceea ce priveste salariile neplatite, angajatii MTC spera ca Justitia va lua o decizie astazi. De obicei, conflictele de munca sunt solutionate in doua, trei infatisari. In cazul in care conducerea va face apel la o probabila sentinta favorabila angajatilor, criza acestora se va prelungi cu inca o luna si jumatate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...