21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTragicomedie la concursul de director al Teatrului "Ioan Slavici" Arad

Tragicomedie la concursul de director al Teatrului “Ioan Slavici” Arad

Regizorul Stefan Iordanescu a contestat, joi, concursul organizat de Primaria municipiului Arad pentru ocuparea postului de director al Teatrului “Ioan Slavici” din oras. In contestatia depusa, Iordanescu, singurul candidat la conducerea institutiei de cultura, a criticat modul defectuos in care a fost organizat examenul, acuzand inclusiv faptul ca una scria in anuntul oficial si alta s-a petrecut in fapt.
Una dintre obiectiile contestatiei face referire la componenta comisiei de concurs si la prezenta membrilor acesteia in momentul desfasurarii primei probe si in cel al notarii lucrarii scrise. Astfel, potrivit unei hotarari emise de Consiliul Local, primarul municipiului, Gheorghe Falca, a fost mandatat sa desemneze componenta comisiei, care a avut urmatoarea componenta: Falca Ð presedinte, Ilinca Tomoroveanu (reprezentant al UNITER), Cristian Moisescu, Viorica Graur, Daniela Andreica Ð membri, si Adriana Sobaru Ð secretar.
Iordanescu acuza faptul ca din comisia de concurs, care a stabilit subiectele lucrarii scrise nu a facut parte, practic, unul dintre membri, si anume Ilinca Tomoroveanu. In plus, “membrii comisiei si, in mod special, presedintele ei, nu au fost prezenti in totalitate la deschiderea plicului ce continea subiectele lucrarii scrise”, a mentionat Stefan Iordanescu in contestatie. El a adaugat ca nici la evaluarea lucrarii candidatului “nu a fost intrunita aceasta comisie in totalitatea ei, lipsind acelasi reprezentant al UNITER”.
In anuntul oficial, publicat de Primarie in presa locala, se precizeaza ca toti candidatii pentru functia de director al Teatrului “Ioan Slavici” vor sustine o lucrare scrisa, proiectul de management si artistic al institutiei pe o perioada de cinci ani, si un interviu, cu teme din legislatia din bibliografia de concurs. In contestatia sa, Iordanescu a aratat ca, potrivit celor date publicitatii de municipalitate, “lucrarea scrisa trebuia sa aiba ca obiect prezentarea programului artistic si managerial al teatrului pe o perioada de cinci ani”, pe care candidatul il depusese, deja, odata cu dosarul de inscriere. Numai ca subiectele lucrarii scrise “au constat din intrebari din legislatia prevazuta in bibliografie, subiecte care ar fi trebuit sa faca obiectul interviului din data de 9 iunie”.
Contestatarul mai considera ca lucrarea sa a fost subevaluata, apreciind ca merita o nota mult mai mare. De asemenea, regizorul a mai precizat ca din cauza conditiilor nelegale in care a fost organizat si desfasurat concursul a fost prejudiciat atat sub aspect moral, cat si material, motiv pentru care a solicitat anularea examenului si organizarea altuia, in conditiile legale.
Fata de cele afirmate de candidatul la postul de director al institutiei de cultura, primarul Gheorghe Falca a declarat ca, in prima faza a concursului, proiectul de activitate a teatrului nu a fost luat in considerare. “Concursul pentru manageriatul institutiei a avut doua parti: legislatia legata de managementul societatilor si cea de a doua, unde era vorba de interviu si prezentarea proiectului. Am ramas surprins, ieri, de cunostintele slabe de management ale domnului Iordanescu, mai ales ca acesta a fost in pozitia de director al teatrului timp de peste un an. Eu i-am recunoscut intotdeauna valoarea din punct de vedere artistic, dar noi avem nevoie de un manager priceput”, a spus Falca.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă