12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic de persoane cu TIR-ul la frontiera de vest

Trafic de persoane cu TIR-ul la frontiera de vest

O retea de traficanti de persoane care actiona pe teritoriul Romaniei a fost destramata la Arad. Reteaua actiona pe traseul Chisinau-Iasi-Bucuresti-Timisoara-Arad-Ungaria-Austria-Germania-Italia. Politistii aradeni au reusit sa desconspire traficantii dupa ce, intr-un TIR incarcat cu marfa, au fost gasiti la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac 20 de cetateni din Republica Moldova.
Cei 20 doreau sa ajunga clandestin in Italia. In urma perchezitiilor efectuate la transfugi a fost gasita suma de 7.500 euro. Banii reprezentau contravaloarea transportului celor 20 de persoane (13 femei si 7 barbati, aflati in cautarea unui loc de munca in spatiul Schengen), din Arad pana intr-un oras din Ungaria, de unde urmau sa fie preluate de o alta masina. Restul sumei era platita la destinatie de catre rude sau prieteni ai transfugilor. Concomitent, la doua adrese din Timisoara, politisti din cadrul D.G.C.C.O.
Serviciul de Combatere a Traficului de Imigranti si ai B.C.C.O. Timisoara, cu autorizarea Tribunalului Arad, au efectuat perchezitii depistand o mare parte a membrilor retelei de traficanti, care isi gazduiau victimele in doua apartamente.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca, in cursul lunii septembrie, grupul de cetateni moldoveni a fost racolat de pe raza Republicii Moldova de catre un barbat care se numea “Vanea”, ramas neidentificat. Ei au fost apoi adunati, imbarcati si adusi in Romania, cazati si indrumati de catre doi galateni, D. C., finantator si organizator si fiica acestuia. Ei erau ajutati de catre Gina P., din Bucuresti care avea de fapt rolul de a coordona transportul pana in Ungaria.
"Pentru fiecare persoana traficata membrii retelei pretindeau si primeau sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 euro, urmand ca politistii sa identifice bunurile mobile si imobile cumparate de acestia, in vederea instituirii sechestrului si recuperarea prejudiciului”, a declarat Camelia Tuduce Berar, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad. Cei 20 de transfugi sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă