10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTest cu detectorul de minciuni in cazul masinilor incendiate la Reghin

Test cu detectorul de minciuni in cazul masinilor incendiate la Reghin

Ancheta in cazul masinilor unor politisti, incendiate la Reghin (judetul Mures) in urma cu cateva saptamani, se apropie de final. Prezumtivii autori au fost arestati in alte dosare, pana la dovedirea vinovatiei lor in aceasta cauza fiind, potrivit unor surse din politie, doar cativa pasi. Cu toate acestea, organele de ancheta se feresc deocamdata sa faca declaratii.
“Inca nu putem spune nimic, doar atat ca unul din suspecti a fost dus la testul poligraf la Cluj-Napoca”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Livia Popa. Ea a adaugat ca rezultatele testului nu sunt cunoscute inca si ca acesta are doar rolul de a le confirma oamenilor legii ca pista pe care se afla este cea buna.
“In scurt timp vom avea si la Targu-Mures un poligraf”, a adaugat Livia Popa. Reprezentantul IPJ a mai afirmat ca daca aparatul ar fi existat si in dotarea institutiei testul ar fi putut fi facut mult mai devreme.
La mijlocul lunii mai, autoturismul agentului de politie Valentin Pop, un Volkswagen Passat din 1982, si cel al subcomisarului Petru Gora, un Ford Fiesta din 1977, au fost incendiate de persoane necunoscute la interval de circa 10 minute. Masinile erau parcate in cartiere diferite ale orasului Reghin si au fost distruse in proportie de 80, respectiv 90 la suta.
Anchetatorii au avut in vedere inca de la inceput varianta unei incercari de intimidare a celor doi lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale de infractori ale caror dosare de cercetare se aflau in lucru. Seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, s-a deplasat la Targu-Mures imediat dupa incident si a dispus masuri pentru urgentarea solutionarii spetei. Fatuloiu le-a promis atunci politistilor ca vor fi sprijiniti financiar pentru a-si cumpara alte autoturisme.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă